A próbowałaś z tytanowymi kolczykami?
Też jestem alergikiem, ale tytan nie robi mi krzywdy, bo jest metalem obojętnym dla ciała.
/ja mam alergię na nikiel, a biżuteria inna niż tytanowa bywa niklowana, stąd bierze się babranie przekłuć.
Kolczyk 'leczniczy' zazwyczaj jest kolczykiem ze stali chirurgicznej, nie polecanej na świeże przekłucia, właśnie ze względu na zawartość uczulającego niklu.
//nie ma sprawy!
To być może będzie zagmatwana odpowiedź, więc z góry przepraszam za brak ładu w niej.
Jestem osobą otwartą na ludzi, jedną z moich głównych potrzeb jest kontakt z innymi, psychiczny oczywiście. Jestem jednak bardzo ograniczona jeśli chodzi o granice fizyczne - przez moje problemy natury psychicznej bardzo ciężko pracuję na własne poczucie bezpieczeństwa, a obcy czy też ludzie nienależący do kręgu moich najbliższych znajomych, przyjaciół czy rodziny bardzo łatwo zaburzają to poczucie nadmierną bliskością. Nie lubię, kiedy wykonują wobec mnie wszelkie gesty, zaczynając już od samego stania blisko mnie, toteż bardzo często słyszę, że trzymam ludzi na dystans. Emocjonalnie również trzymam dystans. Uwielbiam towarzystwo innych, jestem otwarta, rozgadana, uczuciowa, z drugiej jednak strony jestem osobą bardzo niezależną, będąca asertywną i mającą gdzieś zdanie innych na temat mojej osoby Cenię sobie własne zdanie, nie pozwalam ludziom kierować nim, moimi poglądami czy decyzjami. Nie jestem też osobą wylewną w uczuciach, mało kiedy o nich mówię, u mnie trzeba wyczytywać je z gestów i zachowania.
Ostatnio zmieniony przez Seasaidh (19-05-2021 o 23h47)