Wydaję mi się, że niestety nie - jedynie może jakies jednodniowe wypady.
Ostatnio zmieniony przez Mijane (26-05-2021 o 23h18)
Strony : 1 ... 416 417 418 419 420 ... 1527
Ostatnio zmieniony przez Mijane (26-05-2021 o 23h18)
Jedziesz gdzieś w tym roku na wakacje?
//Pewnie, najwięcej w podstawówce, ale i w liceum się zdarzyło :p
Ostatnio zmieniony przez Soonshim (25-05-2021 o 21h28)
Brałaś udział w przedstawieniach/występach szkolnych?
Niet, nie zdarzyło się.
Ostatnio zmieniony przez Liraeth (25-05-2021 o 21h26)
A ty brałaś udział w szkolnych jasełkach?
W liceum przestałam chodzić.
Ostatnio zmieniony przez Wendyy (25-05-2021 o 21h30)
Chodziłaś na religię w szkole?
//Nie. Nawet jak nie chodziłam na religię to musiałam siedzieć w szkole na okienku, bo etyki nie było tak jak w zdecydowanej większości szkół.
Ostatnio zmieniony przez Soonshim (25-05-2021 o 21h31)
Chodziłaś na etykę?
// Sporo rzeczy, powiedziałabym, że jestem dosyć wyróżniającą się osobą :>
1) Wygolone boki, 2) Ubieranie się od dwóch lat na okrągło w wyłącznie dwa kolory (na czarno-czerwono, dopiero teraz zaczynam przerzucać się na zielony), 3) charakterystyczny sposób wypowiedzi (mam leciutką wade wymowy, przez którą specyficznie wymawiam głoski szumiące - sz, cz, ż, dż), 4) Bardzo dużo się uśmiecham, więcej niż przeciętna osoba :D
Ostatnio zmieniony przez Qoona (25-05-2021 o 21h37)
Co cię wyróżnia?
Teraz bardzo Frog???, szczególnie to AAAAAAAAAAAAAA
Ostatnio zmieniony przez falafel (25-05-2021 o 21h36)
Edit: Krótko mówiąc tak, ale biorąc pod uwagę jakich informacji dowiadywałam się w podstawówce 20 lat temu na tym przedmiocie mam pewne wątpliwości co do kompetencji osób które miałyby uczyć takiego przedmiotu (i kompletnie nie o tej nazwie bo wychowanie do życia w rodzinie sprawia że mam odruch wymiotny). Więc tak, jeśli byłyby kompetentne osoby które przedstawiają fakty a nie mity i średniowieczne kalendarzyki przykładowo, to tak, jak najbardziej za.Pierwsze na dziś tag yourself, frogge
Ostatnio zmieniony przez Shemei (25-05-2021 o 21h49)
Czy uważasz, że WDŻ powinien być obowiązkowy?
w gimnazjum miałam obowiązkowe w pierwszej klasie. Jedyne co pamiętam to to, że siedzieliśmy bez nauczyciela, a jak już był to tematy dotyczyły dosłownie tego samego co na biologi przy rozrodzie. Więc wspominam słabo, nic pożytecznego nie wyniosłam jedynie powtórka biologii.
Ostatnio zmieniony przez Wendyy (25-05-2021 o 21h40)
Jak wspominasz swoje lekcje wdż?
Że osoby interpłciowe istnieją. To była dosłownie jedyna rzecz, która była jakkolwiek sensowna na tych zajęciach. Lepsze to niż nic ¯\_(ツ)_/¯
Ostatnio zmieniony przez Noku (25-05-2021 o 21h41)
Jakie wnioski wyciągnąłeś z lekcji wdż?
Od dawna nie słucham gatunków, a po prostu piosenek.
Ostatnio zmieniony przez falafel (25-05-2021 o 21h41)
Jest jakaś piosenka, która bardzo ci się spodobała, pomimo że nie wpisuje się w twój zwyczajowy gust muzyczny?
// Wiewiórka uwu
Ostatnio zmieniony przez Qoona (25-05-2021 o 21h43)
Jakie leśne zwierzątko jest twoim ulubionym?
Pokierowałam się pytaniem o religię i etykę. Mam wrażenie, że te trzy przedmioty są tak beznadziejne prowadzone, że jakby ich nie było to nikt by nie zauważył. Wrzucam je do jednego worka i ciekawiła mnie opinia innych.
Ostatnio zmieniony przez Wendyy (25-05-2021 o 21h50)
Czemu akurat pytanie o wdż?
Chodziło mi o to, czemu @Wendyy zaczęła pytać o lekcje wdż.
Prowadziła je moja ulubiona nauczycielka od plastyki w gimnazjum, omawiała z nami zabezpieczenia przed ciążą (i była przy tym dość rzetelna), co zrobić w wypadku przemocy, mieliśmy dużo tematów okołociążowych i przeciwko narkotykom.
Ogólnie to brakowało im dużo, ale imo to całkiem dobre lekcje jak na polską szkołę na wsi.
Ostatnio zmieniony przez falafel (25-05-2021 o 21h50)
W sumie ciekawe pytanie, a co ty sądzisz o swoich zajęciach WDŻ?
// Brings U-U
Tak też nazwałam swój miecz w Eldaryi! :>
Ostatnio zmieniony przez Qoona (25-05-2021 o 21h52)
Jak nazwałabyś swoją wiewiórkę??? :3
Dla mnie dziwne są wszystkie takie ''mięciutkie'' imiona jak Tuptuś, Pimpuś, Bambuś. Nie wiem jak można tak nazwać ogromnego owczarka
Ostatnio zmieniony przez Eve (25-05-2021 o 22h00)
Jakie najdziwniejsze imiona pupili słyszałaś?
Zwykle to były słowa, które ktoś wypowiedział, kiedy reszta się kłóciła o imię. Moje małe, kocie dzieciątko, które dzisiaj kończy pierwszy roczek swojego istnienia, dostał na imię Koszmar, bo ja się kłóciłem z matką czy wolimy Lisa czy Tajfuna, a przyszła siostra i powiedziała, że śnił jej się koszmar.
Ostatnio zmieniony przez falafel (25-05-2021 o 21h55)
Czym się kierowałeś nadając imienia swoim zwierzętom?
/okej, muszę przyznać, że bardzo ciekawe podejście
Nie mam zamiaru zakładać rodziny, a ślub bym wzięła chyba tylko po to, żeby zmienić nazwisko... Nie lubię się od kogoś uzależniać, wiązać przysięgami itp. Jak się trafi ktoś, kto będzie ze mną wytrzymywał i będzie mnie szanował to mogę z nim mieszkać, ale niczego nie będę obiecywać. Cenie sobie swoją wolność i możliwość wyboru.
Ostatnio zmieniony przez Wendyy (25-05-2021 o 21h59)
Jeśli nie założyłaś jeszcze rodziny, to czy w przyszłości planujesz? Dlaczego tak/nie?
// Niby z EDB miałam 6, ale jednak manekin to co innego niż taki prawdziwy człowiek leżący na ulicy, więc pewnie nie potrafiłabym się faktycznie do tego zebrać
Ostatnio zmieniony przez Qoona (25-05-2021 o 21h57)
Umiałabyś udzielić pierwszej pomocy?
Dwa koty domowe: Nastię i Ivana <3
Ostatnio zmieniony przez Noku (25-05-2021 o 21h57)
Masz jakieś zwierzątko?
Nie. Chyba nie ma jakiegoś konkretnego.
Ostatnio zmieniony przez Seitylli (25-05-2021 o 22h09)
Jest jakieś pytanie, które chciałabyś dostać w tym wątku?
// Nie mam żadnej mocnej opinii na ten temat, tak ogólnie mi się podoba, bo nie widzę, dlaczego miałaby się nie podobać. Oczywiście, ma wady i zalety, ale nie zastanawiam się nad tym zbytnio.
Ostatnio zmieniony przez Qoona (25-05-2021 o 22h03)
Podoba ci się kultura USA?
Tak/nie.
Mieszkałem rok bez zwierząt i za każdym razem jak wracałem do domu to się cieszyłem, ale w tym czasie umarł pies z którym się wychowywałem i miałem z nią ogromną więź i mnie to kompletnie załamało i nie chciałbym tak drugi raz. Wiem, że będę żył bez zwierząt przez długi czas, bo planuję w przyszłości żyć za granicą, ale jak tylko się tam ogarnę, to na pewno chciałbym zaadoptować psa, najlepiej dwa.
Ostatnio zmieniony przez falafel (25-05-2021 o 22h05)
Wyobrażasz sobie swoje życie bez zwierząt?
Tak jest coś takiego. W teorii że względu na stawy powinnam pływać, albo bawić się w jakąś gimnastykę, za to jeździć konno nie powinnam w ogóle. XD tymczasem robię totalnie na odwrót. Nie nawidzę pływać, gimnastyka też mnie nie porywa i tak naprawdę jazda konna to jedyny sport jaki jestem w stanie uprawiać z przyjemnością.
Ostatnio zmieniony przez Wendyy (25-05-2021 o 22h08)
Masz jakieś zalecenie od lekarza, którego nie do końca przestrzegasz?
// Raczej nie, w takich sytuacjach wchodzę na tę stronę https://songsear.ch/q/good%20one i tam wpisuję co tam pamiętam :>
Ostatnio zmieniony przez Qoona (25-05-2021 o 22h10)