2. Cień
Dobra, jak się robi syrop?
Ostatnio zmieniony przez Kalipso (26-05-2021 o 13h55)

Strony : 1 ... 821 822 823 824 825 ... 1327
2. Cień
Dobra, jak się robi syrop?
Ostatnio zmieniony przez Kalipso (26-05-2021 o 13h55)

1.Obsydian
@Serafiel
Ja bym ciebie zabrała :> też nie lubię tego całego robactwa i PAJĘCZYN co chwila na twarzy ygghhghg. Jednak nie wszystkie rejony lasu takie są. Możemy iść na kanie 
@Kalipso w skrócie zbierasz mniszek, wystawiasz na słońce aby wszystkie robaczki sie wyprowadziły, gotujesz i dodajesz dużo cukru. Dużo cukru. Niektórzy mówią, że to miód z mniszka.
Ostatnio zmieniony przez Nymfa (26-05-2021 o 14h00)

2. Obsydian
O maki widziałam w rowie bo był jedyny nie zarośnięty xD dobrze, że chabry sobie rosną spokojnie
3. Obsydian
@Nymfa u mnie znajoma też coś takiego robiła
330
Ostatnio zmieniony przez Myrida (26-05-2021 o 14h07)

1 Cień
Kochane, może niezbyt w temacie, ale macie koty? Są jakieś rzeczy które chciałybyście wiedzieć przez adopcją, a czego nie dowiedziałyście się z poradników itp? xD
1. obsydian
nie pamiętam takiego okresu w moim życiu żeby nie było w domu kota D: tak sobie teraz to uświadomiłam
2. Obsydian
@Taara ja bym chciała wiedzieć wcześniej, że będę budzona 5 razy w nocy, bo w jednym miejscu w misce prześwituje dno. Co z tego że po bokach mur z chrupek. Widać ten 1 centymetrowy prześwit dna.
Kot umiera z głodu! Musi drzeć mordkę! O 4 w nocy! I nie przestanie do puki nie wstanę!
Ostatnio zmieniony przez Myrida (26-05-2021 o 14h06)

3. Obsydian
@Taara mam, było kilka kotów w moim życiu. Tak sobie myślę, że chyba nie ma jakiejś rzeczy. Mały kociak czy duży kocur?
331
Ostatnio zmieniony przez Nymfa (26-05-2021 o 14h08)

1 Cień
Ja przez 1,5 roku byłam wolontariuszką w kociarni, więc miałam jakiś tam kontakt z kotami, umiem podawać leki i sprzątać kuwetki itp xD Ale z wyprowadzką planuję adopcję jakiegoś spokojnego, młodego-dorosłego kota (2-5 lat), i chciałabym żeby miał u mnie jak najlepiej, jako że będę mieszkać sama :3 Wcześniej nigdy nie miałam, bo mieliśmy psy xD
1. Obsydian
@Taara pewnie już wiesz, ale do każdego twojego posiłku będzie dodawany tajemny składnik. Tak! Kocia sierść! A po kilku latach nawet przestanie ci to za bardzo przeszkadzać!

1. Obsydian
To powodzenia @Taara posiadanie kotka bardzo wycisza XD
@Myrida a mnie zawsze ciekawiło, jak dużo osób narzeka pod tym względem na koty. Mój nigdy nie miauczał, że ma za mało w misce. I wiedział, że zje karme w ustalonych godzinach. Nie budził mnie też za bardzo w nocy, chyba, że tym jak głośno buszował po mieszkaniu.
/no i jakoś sierść mu nie wypada... czy to jakiś koci bożek jest? XDD co jest
Ostatnio zmieniony przez Nymfa (26-05-2021 o 14h11)

1 Cień
Noo wiecie, kot nigdy nie będzie nazbyt spokojny, ale szukam takich które w opisie mają raczej "przytulak" niż "łobuziak" XD
Mooky serio myślałam że to Tryph XDD
@Nymfa no właśnie na takie warunki liczę xD
Ostatnio zmieniony przez Taara (26-05-2021 o 14h14)
1. Obsydian
No to powodzenia Taara w poszukiwaniach idealnego towarzysza XD
Ja spadam przejść trochę NE

1. Cień
Nymfa, a dziękuję za informację (◕‿◕✿)
Mooky o bosz, znowu się będzie myliło kto co pisze XD

2 Cień
Baw się dobrze Nymfa x"DD
Możecie też dać znać jak zabezpieczacie okna. Słyszałam, że siatki są najwygodniejsze.
Ostatnio zmieniony przez Taara (26-05-2021 o 14h19)
3. cień

Ostatnio zmieniony przez Elodie (26-05-2021 o 14h21)

1 Cień
A chyba 3 dni nie zaglądałam bo mam bardzo intensywny moment na uczelni, dzisiaj też na chwilkę jestem o te koty podpytać bo wieczorem będę esej kończyć i poprawiać xD
Po sesji będę się pojawiać częściej <3
2. Cień
I jeszcze sesja się zbliża... Ja też będę tu pewnie coraz rzadziej... studia.. meh..
Ostatnio zmieniony przez Kalipso (26-05-2021 o 14h25)

1. Obsydian
dlatego ja zrobiłam sobie rok przerwy żeby odpocząć od tego młynu który powodują studia

1Cień
Nymfa dzięki jestem za możemy iść na kanie, jagódki może i poziomki ^^ zakutam sie po czubek uszu i dam radę XD
Koty ja mam mojego rudzielca, podrzutek, bo siostrze został przywieziony ze wsi, a że zaszła w ciąże to mnie sie kotek został. Teraz Loki ma już 3 lata(potem wrzuce zdjątko)
Potwierdzam siersc w potrawach, kubkach...ale i... skubaniec zjada mi na przykład krupnik z talerza.
W sumie takie ważne info to stan zdrowia i przeszłość, mojego ktos musiał nieźle wystraszyc, bo jak słyszy folie czy siatke foliowa to zaraz ucieka. Ze zdrowiem problemów nie ma większych, tylko od suchej karmy tworzy sie kamień na zębach, a kazdy zabieg stomatologiczny jest pod uśpieniem, wiec nie moze byc za czesto. Warto spytac o nawyki żywieniowe i próbowac jednak więcej mokrej(nawet surowej) karmy, a nie suchego badziewia 
I tez szkoda, że nikt mnie nie uprzedził, że on taki nietykalski, bo ani go nie wyczesze, ani nie przytne pazurków jak go nie przekupie smakołykami. A od prawie roku uzywamy tez paste na ząbki na szczescie raz w tygodniu...pasakraaaa
Ostatnio zmieniony przez Serafiel (26-05-2021 o 14h33)
-> aktualna misja: Szpiegowanie Straży Cienia ... jak się okazuje ale ciiii, to tajemnica.1. Obsydian
@Tryph skończyłam licencjat i nie szłam od razu na magistra bo już byłam psychicznie wykończona sześcioma semestrami, trudnym kontaktem z promotorem i totalnie beznadziejny ostatnim semestrem wywołany pandemią.
2. Obsydian
@Nymfa to kot idealny!
@Taara siatki w oknach przy kotach to cudowna rzecz. Ale nie takie z taśmą przyklejają do ramy i zaczepiają siatką. Takie kit pachnie raz łapą bo będzie jakiś owad po drugiej stronie i po siatce
Ostatnio zmieniony przez Myrida (26-05-2021 o 14h36)

1. Cień
Ja nie mam kota, ale jestem na grupie mojego osiedla i tam są takie DRAMY o te siatki XD
Że deweloper nie pozwala bo zaburza to koncepcje wizualną osiedla i jak to ominąć, śmiesznie się to czyta XD
Ostatnio zmieniony przez Kalipso (26-05-2021 o 14h38)