(Może to i głupie pytania, ale naprawdę nie mam pojęcia jak potoczyła się ich historia)
I gotta take it on the other side"

Strony : 1 ... 17 18 19 20 21 ... 26
Ja w sumie, to nie wiem, czy chciałabym, pozostawienia Eza w drugiej części Eldaryi... Absolutnie nie z powodu tego, że mam go dość, czy coś w ten deseń, po prostu wolałabym, żeby szczęśliwie zakończył swoją historię i pozostawił dobre wspomnienia...
Jak pomyślę, co zrobili z pewnymi postaciami w SyFie, to mnie krew zalewa. (tak Nat, o tobie szczególnie mówię, z tobą przebujałam całe liceum... a na uniwersytecie unikam)
Beemoov, tak złamało moje pixelowe serduszko, że mnie przeraża wizja, kolejnego kreowania 'dojrzalszych' wersji postaci.
Najlepsza dla mnie zakończenie (trochę spoilerów)
odpowiedź na powyższe komentarze
ilustracja z eventu walentynkowego 2020
arty
Ostatnio zmieniony przez Methrylis (01-03-2020 o 20h15)
Co do ilustracji, podobnie oczekiwałam ilustracji z każdym WS-em z osobna. Niestety ilu dosyć mocno mnie zawiodła. Haremówki nie są złe, ale niektóre aspekty wykonania pozostawiają wiele do życzenia (noga Gardzi, dziwne cieniowanie na jej biuście - nie mówcie, że tylko ja zwróciłam na to uwagę, no i Leiftan - z jego fryzurą i dłonią jest coś ewidentnie nie tak jak być powinno).
Podoba mi się jednak, że Gardienne zwróciła głowę w kierunku naszego kochanego elfa - mała rzecz a cieszy
Pytania od Ezarela również były zaskakująco proste (wątpliwości miałam jedynie przy pytaniu ze wzrostem). Wydawały się być napisane trochę od niechcenia, ale przynajmniej były proste.
Szkoda tylko, że nie miałyśmy lepszej możliwości poznania naszego wybranka...
Ach, te arty są przecudne! Zwłaszcza drugi i przedostatni - no po prostu skradły moje serducho <3
O walentynkowej ilustracji to i ja się wypowiem.
O ile sceneria jest śliczna, tak cała reszta.... już mniej. Kto wpadł na pomysł grupowej ilustracji, gdzie ma to taki wygląd, ten wykonał nieśmieszny żart. Czy serio to musi zmierzać w kierunku nocnych fantazji Suśki z SF uniwersytet?
Druga kwestia: kolor skóry. Przecież wyglądają jak jakieś brudasy, które przez tydzień były odcięte od wody i mydła.
Po trzecie: Co jest nie ta ze szczęką Leifa? A może to, że jest za długa linia od brody, przez co wygląda źle xDD
Do pozostałych panów w sumie nic nie mam, poza za krótkimi palcami u wszystkich xD no i może płaski policzek Nevry, ale to szczegół.
Lubię Eza i cieszę się, że odwrócił twarz Gardzi w swoja stronę.
No i w ogóle ilustracja idzie w myśl zasady: kto ma c**** ten ma władzę xD uznałam, że wycenzuruję, wszyscy i tak wiedzą o co chodzi Brakuje tu Huang Hua, jeśli to już miała być taka zbiorówka, nie?
Co do pytań... Jest chyba za duża rozległość pomiędzy graczami w kontynuacji fabuły w odcinkach i nie bardzo mogli to pewnie utrudnić. Cieszę się, że event był dzięki temu dostępny dla każdego, bez względu właśnie na ilość skończonych odcinków.
Odpowiedź wyżej
Ilustracja z odcinka 29
Screeny
Ostatnio zmieniony przez Vanillka (26-03-2020 o 01h58)
Ostatnio zmieniony przez Methrylis (26-03-2020 o 21h18)
Już się boję. Na razie kończę 14 odcinek i bawię się fajnie, ale trochę mnie płoszą Wasze wiadomości.
Mimo wszystko Ezarel jest moim zdaniem bardzo ciekawy, ta jego niechęć do dotyku też strasznie mnie intryguje i ciekawi mnie, jak to rozegrali, ale w ogóle strasznie lubię, jak pokierowali jego postacią, bo z początku w życiu bym nie podejrzewała, że kiedykolwiek będę chciała go obrać jako Wybranka Serca, a tu proszę. Chyba jednak do mnie przemówiła cała ta zadziorna otoczka, mam ochotę posłuchać jeszcze, jak jej słodzi jak już są w relacji romantycznej xD
No i ech. Uważam, że Leiftan jest tak typową jak na anime-based media postacią, że jestem straszliwie zawiedziona, że to on jest tak forsowany. (Zresztą nawet na ścieżce Ezarela xD Gardzia mi dziś powiedziała, że "Leiftan stał się jej bliskim przyjacielem i powiernikiem", a ja wybuchłam mocnym śmiechem. Kiedy niby, to już z pozostałymi kapitanami Straży wymieniałam więcej uprzejmości)
Dziękuję za komplement <3
A że Leiftan będzie irytujący, oj, wierzę, i to bardzo. Właśnie jeszcze nie jest źle, ale to, co Gardzia powiedziała sprawiło, że nabrałam poczucia, że będzie tylko gorzej.
Co do teorii, nie zastanawiałam się nawet nad tym, chyba zakładałam, że to ot tak, bezpowodowo, po prostu ma i tyle (szczególnie dlatego, że dzielę z nim tę przypadłość i się nie zdiagnozowałam z przyczyną). Ale teraz sprawiłaś, że zaczęłam się nad tym zastanawiać
Choć nie zaszłam w grze daleko (głównie przez moją dłuugą przerwę), bardzo przywiązałam się do tego psotliwego elfa. Bez niego Eldarya
i straż Eel nie będzie tym samym. No bo co poczną nasi strażnicy bez wyskakującego zza rogu Ezarela, płatającego figle? Szczerze powiedziawszy nie zdziwiłabym się gdyby Beemoov to zrobił. Jak już @Mroczny_Cygan wspomniał, nasza ukochana wytwórnia gier zdecydowała się ,,przesortować" postacie w SF i mam wrażenie, że za parę odcinków tego samego można się spodziewać tutaj. To wszystko nie zmierza w dobrym kierunku i jeśli wyjdzie sezon drugi,
a przypuszczenia co do usunięcia paru postaci okażą się prawdą, to po prostu dokończę tą ścieżkę, po czym zostawię na dobre historię Gardzi.
Ostatnio zmieniony przez Yoshuminy (11-05-2020 o 11h22)
Vanillka napisał
[1]Od pewnego czasu wszystkie odcinki wyglądają identycznie. Gardzia umiera, Ezarel się martwi, potem mamy cudowne zmartwychwstanie, potem ktoś umiera, co jest doskonałą okazją do kolejnej sceny erotycznej, bo czemu nie, gadka szmatka o niczym, Gardzia znów umiera, Ezarel znów się martwi itd. A w międzyczasie dzieje się życie Leiftana.
[2]Brakuje mi klimatu Eldki sprzed 20/21 odcinka, bo wtedy jakoś każdy chłopaczyna miał po równo scenek, dialogi były całkiem przyjemne i miło się w to grało. Z jednej strony mnie to śmieszy, z drugiej to po prostu przykre, że tylko Leiftan może grać pierwsze skrzypce, a trójka (no, właściwie dwójka, bo Valkyon wybija się dzięki swojemu bratu i rasie) kiedyś głównych postaci, właściwie przestała mieć jakiekolwiek znaczenie. I wszyscy z bimuf mają na to wylane XD
Spoiler (kliknij, aby zobaczyć)
Ostatnio zmieniony przez Kace (19-05-2020 o 21h51)
co do twojego pytania
Ostatnio zmieniony przez Vanillka (20-05-2020 o 01h11)
Właśnie zaspojlerowałam sobie ilustracje z 30 odcinka i co? Ano bardzo się martwię. Dobrze to nie wygląda...
Ostatnio zmieniony przez Erileas (20-05-2020 o 12h19)
Tak dla osób, którym spojlery jak i moja opinia nie przeszkadzają
OGROMNY SPOILER - Jeśli Ci przeszkadza zdradzanie zakończeń lub mówienie o nich niekoniecznie wprost lepiej nie zaglądaj
Ten post zawiera wiele spoilerów z odcinka 30 - ostrzegam, jeśli jeszcze go nie przeszłaś i nie chcesz sobie psuć zabawy!
Ale powiem tylko tyle: jestem martwa w środku.
Vanillka napisał
Aj, dziewczyny, to być może ostatnie godziny, kiedy Ez jest jeszcze postacią w grze XD
reszta tutaj
Ilu #1
Ilu #2 - znaleziona w kodzie gry w wyniku buga, więc nie jest oficjalna
a tu kilka scenek z odcinka
Ostatnio zmieniony przez Methrylis (20-05-2020 o 17h54)
co do odcinka, uwaga na spoilery
@Vanillka powiem ci tyle:
Hejcia, jestem tu nowa. Jestem aktualnie na odc 14, ale znam całą fabułę. Od dwóch dni czytam co tu pisałyście, i z wieloma waszymi opiniami odnośnie "popsucia się gry" zgadzam się w 100%
Odnośnie odejścia i uśmiercenia WSów wypowiem się krótko
Valkion- był postacią która nie była zbyt często wybierana, więc nie było z niego za dużego dochodu. To czemu by go tak nie uśmiercić?
Ezarel- myślę że był postacią nad którą nie byli w stanie zapanować lub której nie potrafili po prostu dobrze rozwinąć. Chociaż jeśli mam być szczera to jeśli ja byłabym Ezem też bym się załamała i chciała odejść z KG. Obawiam się że bimuf postanowi napisać mu historię że po odejściu z KG zupełnie się załamał i wypił jakiś eliksir przez który zupełnie zapomniał swoją przeszłość w murach straży. Może w przyszłości wróci om do kwatery jako zupełnie inna osoba i nie jako WS (osobiście wierze w teorię z długowiecznością)
Nevra- był osobą najbardziej lubianą od początku (tak mi się przynajmniej zdaje), ponadto nie miał on swojej "dramy" (chyba że można za to uznać zazdrość Karren jak jest WS), dlatego sądzę że nie wywalą go z 2 części eldki która może dziać się nawet kilka lat później (i tu wraca teoria z długowiecznością, bo przecież nie daliby nam starych i brzydkich WSów)
Leiftan- szczerze? Nie wiem co powinnam o nim myśleć, nie należy on do moich ulubionych postaci, zawsze zdawał mi się jakiś nijaki. Ale wracając, ze względu na to ze od 20 odc ta postać była nam już wpychana na siłę nie mam wątpliwości że on wróci.
Zastanawia mnie natomiast inna rzecz, przecież każdy wie że związek WS i Gardzi był dość intensywny. Nie była to niewinna licealna miłość jak w syfie. Gardzia budząc się w tej nowej eldari stwierdzi "mój chłopak zginął/odszedł, cóż trudno. Za kogo mam się teraz brać?" Byłoby to dość nielogiczne, szczególnie jeśli nowym WSem stałby się np Lance. "Cóż jednen brat odhaczony to teraz pora na drugiego"
Także Nowa era nie zapowiada się dla mnie zbyt kolorowo, pierwszy odcinek z pewnością sprawdzę (mam nadzieję że nagrywanie tg na yt będzie dozwolone), jeśli mi się spodoba to zagram, jeśli nie przejdę pierwszy sezon na 100% z każdym z WSów jako znak buntu (o ile oczywiście będzie mi się chciało)
Ostatnio zmieniony przez Methrylis (11-06-2020 o 18h19)
Strasznie przepraszam za złamanie serduszka z teorią o Ezie nps, ale znając bimuf (i widząc co zrobili z nim i Nevrą pod koniec sezonu) obawiam się że naprawdę byliby w stanie wpaść na taki pomysł. Wszystko tak naprawdę będzie zależało od tego kiedy będzie toczyła się akcja 2 sezonu.
A tak odnośnie technicznych rzeczy to
1. Mam pomysł na pytanie tygodnia (o ile ktokolwiek tu jeszcze zagląda) "Czym aktualnie zajmuje się Ezarel"
2. Nie wiem jak oznaczyć coś jako spoiler żeby pojawił się ten śmieszny dymek do rozwinięcia
tu odpowiedź na poprzednią wiadomość:
Ostatnio zmieniony przez Methrylis (29-06-2020 o 18h01)