Poznaj zwyczaje chowańców oraz mieszkańców Eldaryi. W tym fantastycznym świecie czeka na ciebie wiele przygód oraz romantycznych wątków! Bieg historii zależy od twoich wyborów.
Strony : 1
tu pojawi się królewski kapeć xD
Ostatnio zmieniony przez Sheele (22-09-2019 o 22h35)
Ostatnio zmieniony przez Kewiis (19-09-2019 o 05h44)
Lorette Moretti
Od karnaławu oraz mojego debiutu na salonach minęło kilka miesięcy. Od tamtego czasu sporo się wydarzyło. Między innymi zginął mój narzeczony Sandro Paretti. Jego śmierć była dla mnie sporym ciosem... Wróć... Nie przeżywałam jej tak jak moja rodzina czy jego młodziutka dzięsięcioletnia córka. Jak mam być szczera jego śmierć była dla mnie wybawieniem.Mimo że okrutnie to brzmi i nigdy nie życzyłam komuś śmierci. Dla młodej kobiety było to jak osuwanie się w śmierdzący muł. Nie kochałam go. Był stary, gdyż miał ponad sześćdziesiąt lat i piwny brzuszek.
Gardziłabym sobą jeśli musiałabym spełnić wobec niego obowiązki żony. A jeszcze bardziej jeśli musiałabym udawać żałobę. Dodajmy też do tego Selene, która za mną nie przepadała.
Nie musiałyśmy się męczyć ze sobą. Choć żadna z nas się do tego nie przyzna.
Nie wspomnę już o tym, że należał raczej do osób oślizgłych i nie potrafiących trzymać łapek przy sobie, takimi którymi mój ojciec gardzi, a mimo to chcieli mnie za niego wydać.
Byłam na kilku ślubach moich przyjaciółek, które również miały takie szczęście jak ja przy wyborze męża. Jednak oni nie wydawali się tacy źli jak świętej pamięci pan Paretti.
- Persefono przygotuj mi kąpiel z różanym olejkiem, a potem poleć naszym kucharzom by zrobili dla mnie śniadanie... Może coś z konfiturami z malin - poleciłam służącej, gdy rozczesywałam długie białe włosy.
Ostatnio zmieniony przez Sheele (08-10-2019 o 17h33)
Strony : 1