Warsztat literacki
Przyjmuje zamówienia na krótkie opowiadania.
Formularz zamówienia
1. Wątek- opisz krótko, co ma się dziać. Weź pod uwagę, że opowiadanie nie będzie długie.
2. Postacie- opis charakteru, wyglądu, mogą być refki.
3. Świat- uniwersum/miasto/pokój, coś, co nakreśli gdzie dzieje się akcja.
4. Uwagi- wszelki inne rzeczy, które uważasz za ważne.Przykład zamówienia
1. Misja mojej OC i Nevry, szpiegują pewnego człowieka i jego grupę, po zebraniu dostatecznej ilość informacji postanowili wrócić do KG. W drodze powrotnej rozmawiają, śmieją się. Nevrze przytrafia się niebezpieczeństwo, a OC ratuje jego życie. Nevra jest wdzięczny, na sam koniec zaprasza ją na kolację.
Według powyższego opowiadanie będzie się skupiało na ich rozmowach i momencie ratunku, a nie na samej misji.
2. OC- charyzmatyczna, gadatliwa syrena, która postanowiła wybrać nogi, jest zainteresowana Nevrą, ale nic nie robi w tym celu sama. Rude włosy do pasa, fioletowe łuski w niektórych miejscach, ciemna karnacja, niska.
Nevra- z TO
3. Świat Eldarya
4. Nevra cały czas zdrabnia imię OC na różne sposoby, co irytuje ją, ale śmieszy, to ważne.
Niech wypadek będzie związany z wodą i z dobrymi umiejętnościami pływania OC.
Regulamin
Aktualizacja regulaminu- 23.02.2021r.: zniknął punkt 2.
1.Stosujemy się do regulaminu forum
3. Sceny niewłaściwe pod względem regulaminu forum mogą zostać napisane jednak zamówienie zostanie oddane na priv. W takim wypadku złóż zamówienie do kolejki i napisz w nim ,,Informacje na priv''.
Możesz najpierw ''klepnąć miejsce'' a dopiero potem zaprosić mnie do znajomych w przypadku zamówienia z priv.
4. Jeżeli opis wątku będzie zbyt długi, to zastrzegam sobie prawo do wybierania z niego rzeczy, które opisze.
5. Proszę, odbierajcie prace. Piszę ten wątek, aby szlifować swoje umiejętności i feedback jest mile widziany. Konstruktywna krytyka, wytknięcie co się podoba, a najważniejsze, co się nie podoba!
6. Jeżeli chcielibyście udostępnić prace, proszę opisać je moim nickiem. Wzmianka skąd pochodzi praca również mile widziane.
7. Proszę unikać uniwersów gier/filmów/anime, które nie są powszechnie znane. Mogę czegoś nie znać.
Jeżeli zależy wam na uniwersum, możecie zawrzeć je w zamówieniu i zaprosić mnie do znajomych, a następnie poczekać na moją odpowiedź, czy znam i czy jestem w stanie napisać. Jeżeli uniwersum nie będzie mi odpowiadało, proszę o zrezygnowanie z zamówienia lub zmienienia go tak, aby pasowało.
8. Miejsce można klepać, jednak proszę o uzupełnienie posta tego samego dnia, pusty klep nie jest brany pod uwagę.
Jeżeli wystąpi problem z uniwersum, proszę o uzupełnienie/anulowanie zamówienia do następnego dnia włącznie. Zdaję sobie sprawę, że nie każdy codziennie jest na forum, jednak kiedy składacie zamówienie, które nie jest pewne, miejcie na względzie, że będę odpowiadała.
9. Kolejka regulowana w moich postach w wątku.
10. Nie piszę u uniwersum drugiej części Eldarya, jeszcze w to nie grałam.
Do każdego zamówienia mile widziana muzyczka, która pasuje do klimatu tego, co chcecie, żebym napisała. Dobrze mi się wtedy wczuwa w klimat.
Ostatnio zmieniony przez Mijaku (23-02-2021 o 13h47)
Zapraszam na moje zamówienia na opka