hej, hej! Obserwuję sobie Twój wątek od baaardzo dawna i mega podoba mi się Twój progres i normalnie nie mogę się powstrzymać - wiem, że masz w regulaminie zapis, że kolejka zawsze otwarta, ale klasycznie muszę dopytać: czujesz się na siłach przyjąć dodatkowe zamówienie?
edit: super, to bardzo się cieszę!
Ogólnie tak: mam koncepcję na dwie postacie, ale jeśli nie będziesz ich czuła, to absolutnie nie pogardzę którąś postacią z tej dwójki!
Z panem problem jest taki, niestety, że robiłam recast i nie mam dla niego żadnych artów, same refki twarzowe. tho gość jest tak śliczny, że nie wiem, czy to na pewno minus
Do pani wrzucam dwa linki do postów (?) z imgura, jedne z artami, a drugie z face reference.
Dorzucam też w kolejnym linku ciuchy dla parki + kilka propozycji póz, gdybyś zdecydowała się na dwójkę.
Reira Zairi
arts
cara
tu historia
Reira jest świeżo mianowaną głównodowodzącą (Trumurem) regionu Meridianam Novis. To kobieta na pozór bezwzględna, zawsze stawiająca na swoim i skryta. Bardzo często działa za plecami swoich przyjaciół i później często ich zaskakuje. Albo przyprawia o zawał serca.
Włada mocą o białym odcieniu – coś na wzór albo błyskawic, albo macek, w zależności od panujących nad nią emocji.
Z aparycji: jest Tytanidą albinosem z białymi włosami oraz jasnymi, biało-szarymi oczami. Jest blada, chudziutka, ale roztacza wokół siebie aurę władzy i bezwzględności. Rzadko się uśmiecha.
Callistar Devire
thomas
Callistar został (niespodziewanie, bo w stylu Reiry) mianowany jej prawą ręką (Dextrą). Stara się trzymać na uboczu przez swoje błędy z przeszłości, ale nie potrafi przeboleć tego, jak świat wywraca się do góry nogami. Jest doskonałym strategiem, ale łatwo wyprowadzić go z równowagi. W odróżnieniu do Reiry bardzo często szuka wsparcia w innych osobach – przykładowo w Cainie, swoim najlepszym przyjacielu. Jak pierwszy raz go stworzyłam, to opisałam go w jednym zdaniu: „hot skrzywdzony chłopiec o mrocznej mocy”.
Call pochodzi z królewskiego rodu Celestian i włada mocą mroku, przez co kiedy jest nie w humorze, często towarzyszą mu ciągnące się za nim cienie.
Jest super hot, co tu dużo mówić.
ich historia
Reira i Callistar poznali się, kiedy jeszcze byli dziećmi. Od razu między nimi zaiskrzyło, choć ich kwitnącą znajomość przerwało ludobójstwo, którego Celestianie (na czele z ojcem Calla) dopuścili się na rasie Reiry. Chłopak poprzysiągł jej wtedy swoją wierność i stanęli wspólnie przeciwko jego rodzinie w wielkiej wojnie, po której z jego rasy pozostał on sam oraz jego brat. Ten brat właśnie, wiele lat później, został ciężko ranny w bitwie powstańczej na jednej z planet, i zapadł w śpiączkę. Ówczesny głównodowodzący, Orion, oszukał Callistara i zmusił go do zabicia przyjaciółki Reiry pod groźbą nie wyciągnięcia jego brata ze śpiączki. Kiedy Reira się o tym dowiedziała, Call został wygnany z Meridianam. Cała ta sytuacja była dla nich bardzo ciężka — bardzo się kochali, ale tajemnice, no morderstwo również, sprawiły, że ona nie była mu już w stanie zaufać. Wrócił jednak niedługo potem na prośbę Oriona, oficjalnie ze względu na „odbyte wystarczająco długie wygnanie”, przez to, że jego moc była naprawdę bardzo użyteczna.
Teraz, wiele lat później, ponownie muszą stawić wspólnie czoła zbliżającej się wojnie, po przewrocie pałacowym, w którym Orion został zamknięty w więzieniu.
Na horyzoncie jednak pojawia się możliwość rozwiązania ich sporu – tajemnicze zaklęcie pozwalające odtwarzać wspomnienia innych, przez co Callistar mógłby oczyścić swoje imię w jej oczach. Bo, no cóż, nadal ich do siebie ciągnie. Zupełnie jakby byli dla siebie stworzeni.
Jakbyś potrzebowała jeszcze czegoś z tego opisu, to do mnie napisz, na pewno coś rozjaśnię!
https://imgur.com/a/vjepqBI
Od siebie dodaję jeszcze kilka nutek, które obecnie męczę, dobrałam takie, które pasują do dynamiki mojego duo + obiecuję bardzo wyczerpujący, konstruktywny komentarz <3
muzyka tutaj
Do tego z góry bardzo, bardzo serdecznie dziękuję za Twoją pracę, już teraz jestem pewna, że będzie zjawiskowa!
jeszcze jeden edit, bo mi to totalnie umknęło, jeżeli zdecydowałabyś się na duet: zależy mi na tym, by poza była romantyczna, ale też z takim vibem niechęci? love-hate relationship zasadniczo
Ostatnio zmieniony przez Rissie (24-06-2022 o 19h03)