Ogłoszenie z instagrama beemoovo
Następnym razem proszę o nieusuwanie ostrzeżeń i podpisu : )/Lexi
Ostatnio zmieniony przez Mixtigame (21-10-2023 o 19h46)

Strony : 1 2
Ogłoszenie z instagrama beemoovo
Ostatnio zmieniony przez Mixtigame (21-10-2023 o 19h46)

Można by powiedzieć, że to ostatni, sentymentalny event w tej grze. Musimy się pocieczyć ile możemy 
@Jorunn, myślę, że teraz każdy event tak będzie wyglądać, więc raczej nie ostatni.
Lepsze to niż nic i dobrze, że chociaż uprzedzili, żeby można było wybudzić chowańce. Ja wciąż mam tam jakieś chciejki do zgarnięcia.

- wiewiórki w czołgu

Ja się tam cieszę, myślałam że już nie będzie żadnego eventu.Miłe zaskoczenie. 
Super, że tym razem poinformowali o nadchodzącym evencie, lecz zastanawia mnie jedno. Czy się bardziej przygotowali do niego i nie będzie powtórek jak ostatnio. Tak zwane eventy pełne bugów, które czasami są naprawione, a czasami nie.

@Mixtigame, puszczenie eventu na zasadzie mapa + butik to zrobienie go na odwal się co samo przez się przeczy temu, że się do niego przygotowali.
O tym chowańcu z eventu muzycznego ani widu ani słychu do tej pory, więc o czym my tu mówimy.
"Cieszmy się, że cokolwiek jest." 

- wiewiórki w czołgu

Trudno nazwać to w ogóle eventem, skoro to tylko butik i mapa. Fajnie, że i tak cokolwiek dają, może zwiększy to nieco ruch na stronie, bo jak przypomnę sobie jak wyglądała Eldarya jeszcze 4-5 lat temu to płakać mi się chce jak patrzę na to co z niej zostało...
Przygotuję sobie chowańca, bo mam jeszcze sporo chciejek z mapki. Mam nadzieję, że wrzucą też stare halloweenowe chowańce, żeby chętni mogli sobie uzupełnić kolekcję.
No i oby obyło się bez bugów. Błagam, te ich "eventy" już od dawna sromotnie szorują po dnie, a mimo to Beemoov za każdym razem udowadnia, że da się mieć swoich graczy gdzieś jeszcze bardziej.

Wie ktoś kiedy i czy wogóle pojawi się dokładna mapka co i gdzie znaleść?
Nie wiem czy powstanie osobna stronka na wiki dotycząca tego eventu, bo to jednak tylko mapka, ciężko to nawet nazwać eventem 
Ale zaczęłam robić dokument z lokalizacją. Udostępniłam i dałam do edycji, także możecie też dodawać co znajdziecie
SPOILER - przedmioty z mapki Halloween 2023

Przynajmniej tyle że dostaliśmy mapę i butik. Dziwnie się czuję że na Eldaryii nie będzie już żadnego typowego eventu, taką pustkę czuję.
Szkoda że nie dali chowańca ze wskaźnika, ale chociaż dali 12 innych chowańców z poprzednich eventów do zebrania.
Co dziwne, mamy 12 chowańców w butiku i 12 do nich przynęt + dodatkowo przynęta do chowańca Bhemotha, którego nie mamy w butiku.
Ostatnio zmieniony przez Mixtigame (25-10-2023 o 16h43)

W sumie jak miałby wyglądać wskaźnik przy tym evencie?
Za ilość wyzbieranych ciuchów? Kupionych w butiku?
Właśnie taka dygresja zastanawiam się co z możliwością zdobycia wielkanocnego chowańca, którego nie udało nam się zdobyć rok temu (akurat mi na nim zależało)? Będzie w butiku? Na mapie? Wcale?
A druga rzecz - na koniec wysłuchali moich modłów w trakcie danego eventu tematycznego są stroje za doładowanie, które kupiłam w butiku. I bardzo fajnie. A co ze strojami z Black Friday? Trzeba będzie czekać aż znowu będzie może łaskawie butik ze wszystkimi strojami za doładowanie czy może będzie jakaś akcja na BF?

- wiewiórki w czołgu

Ubolewam nad tym dlaczego nie dodali do butiku ilustracji. Jedyne na czym mi zależy w grze to ilustracje, do ubrań jakoś mnie nie ciągnie. Przegapiłam parę eventów i z chęcią bym uzupełniła kolekcję.. Na SF dodali, ale czego tu się spodziewać po pszczółkach. c:

Z drugiej strony na SF eventu nie ma wcale...

- wiewiórki w czołgu

Tutaj jako tako też nie ma eventu. Rzucili mapę na odczepnego, tak jak w SF butik, żeby tylko coś było.. a nóż rzuci ktoś im pieniążkiem. Skoro w jednej grze dają opcję zakupu poprzednich ilustracji to w drugiej sprawiedliwie też by mogli. Niby człowiek wiedział a jak zwykle się łudził. :x

aniewiem napisał
Nie wiem czy powstanie osobna stronka na wiki dotycząca tego eventu, bo to jednak tylko mapka, ciężko to nawet nazwać eventem
Ale zaczęłam robić dokument z lokalizacją. Udostępniłam i dałam do edycji, także możecie też dodawać co znajdziecieSPOILER - przedmioty z mapki Halloween 2023
@Sakuraaa
Cieszę się, że lista się przydaje. Widzę, że dziewczyny już tam sporo dodały, także super 

Też zaczęłam robić listę przedmiotów z lokacji... I albo to coś ze mną, albo ta mapa jest dziwna...
W lokacji Demoniczny ołtarz mamy "niby" 165 przedmiotów, tymczasem ja, spisując itemki po screenach moich i koleżanki doliczyłam się 226 przedmiotów... Błąd może być +-3 itemki (chodzi o włosy, bo nie wiem czy liczyć wersje perłowe), ale nie 60! Nie wiem, czy to mapka co jakiś czas ulega zmianie (podczas jednego eventu i to chyba nawet Halloween, była taka rotacja przedmiotów, że drop zmienił się aż trzy razy), albo coś nas oszukali...
Pogłębię śledztwo wieczorem, bo padam... Ale aż byłam w szoku, jakie liczby mi wyszły...
Jeżeli chodzi o inne lokacje, na razie trudno mi oszacować, bo mam w nich za mało odkrytych itemków, a już nie mam siły porównywać tego z listą @aniewiem...

Dobre duszyczki, wie ktoś może gdzie dropi tło Campfire? Ze wszystkich teł z eventów, tylko tego mi brakuje ;_; A już kolejny rok nie ma go w butiku, więc zakładam, że jest na mapie. Jeśli ktoś ma informację gdzie, to bardzo proszę o cynk <3

@Garter
Nie sądzę by dali nam do zdobycia tło, którego nie ma w butiku. Nie opłacałoby im się, biorąc pod uwagę że lecą na kasę.
Jeśli coś znajdę to napiszę, ale mam wrażenie że tego tła po prostu nie ma w tym evencie.

@Mixtigame
Jednak to tło leci z mapy, tak jak myślałam. Przecież to byłoby bez sensu, gdyby niektóre przedmioty nie były w ogóle dostępne, ani na mapce, ani w butiku. Znalazłam bardzo dokładny zagraniczny spis dropów z każdej lokacji i to tło jest na mapce, więc w sumie pytanie już nieaktualne 

@Garter
Znalazłaś spis dropów z tego roku? Dasz znać gdzie jest? Ja nie mogłam nigdzie znaleźć, na angielskim wiki dopiero lista się tworzy.

@aniewiem
Tak, na zagranicznym tumblr. Nie wiem czy mogę link do dokumentu wkleić tutaj, więc w razie jakby ktoś miał trudność go znaleźć to zapraszam na priv.

@Garter
Dzięki serdeczne! Posprawdzam i pouzupełniam w tym naszym dokumencie 

Wszystko podliczyłam, sprawdziłam i porównałam... Okazało się, że pomyliłam Demoniczny Ołtarz z Opuszczonym Cmentarzem, teraz się zgadza. Tak to jest, jak się liczy po nocy, a oczy same sie zamykają
Oczywiście są niewielkie różnice w 1-2 itemkach, bo mogłam się machnąć w liczeniu oczu, karnacji i włosów (szczególnie włosów, ponieważ nie wiem czy liczyć perłowe wersje czy nie...). Ale przynajmniej nie ma takiej różnicy jak wcześniej...

Strony : 1 2