Z jakiej rzeczy nie byłabyś w stanie zrezygnować?
Tak, mieszkam niedaleko stawu, aczkolwiek nadaje się tylko do podziwiania z daleka.
Ostatnio zmieniony przez Laryisa (22-10-2022 o 13h17)
Strony : 1 ... 1240 1241 1242 1243 1244 ... 1527
Z jakiej rzeczy nie byłabyś w stanie zrezygnować?
Tak, mieszkam niedaleko stawu, aczkolwiek nadaje się tylko do podziwiania z daleka.
Ostatnio zmieniony przez Laryisa (22-10-2022 o 13h17)
Mieszkasz blisko jakiegoś zbiornika wodnego? Morza, jeziora, strumienia, stawu, rzeki etc?
Myślę, że niektóre żarty. Jak słyszę dziesięć razy ten sam, to mnie mdli z zażenowania
Ostatnio zmieniony przez Ilmaris (22-10-2022 o 13h08)
Co według ciebie zestarzało się jak mleko?
// Znaczy nooo, bullet journalling z definicji jest tworzeniem swojego własnego systemu własnoręcznie, więc nie można go wykonywać w gotowym kalendarzu. Posłużyłam się tym określeniem tylko po to, żeby bardziej przybliżyć, co mam na myśli mówiąc, że lubię kalendarzowanie. Pewnie wyobrażasz sobie teraz, że rysuję, maluję, wyklejam i w ogóle przerabiam swój kalendarz na dzieło sztuki, ale ja po prostu organizuję w nim informacje w estetyczny sposób.
Pomidorki. Jeden pomidorek reprezentuje pół godziny nauki
Lista przeczytanych książek
Dzień moich narodzin (to bardzo ważne)
Nauka do matury
Ostatnio zmieniony przez Cuks (22-10-2022 o 13h48)
Pisałaś niedawno, że interesujesz się bullet journalingiem - czy mogłabyś pokazać którąś stronę ze swojego kalendarza, z której jesteś najbardziej dumna? No i - gdzie kupujesz "dodatki" do niego (naklejki, jakieś inne ozdoby)?
/Po braku umiejętności posługiwania się słownictwem branżowym, to przede wszystkim. Nieznajomość podstawowych części składowych budynku, jak fundament, ściany nośne, ściany działowe, stropy, więźba itd. Całkowity brak obeznania w przepisach - tu nawet nie chodzi mi o to, by je wszystkie znać i mieć wykute na blachę, bo to bez sensu, cały czas się zmieniają. Ale laik nie ma świadomości na temat istnienia takich przepisów oraz nie wie, że to jest wiedza ogólnodostępna i może sobie po prostu sprawdzić w rozporządzeniu
Ostatnio zmieniony przez Satiiira (22-10-2022 o 14h20)
Po czym poznać architektonicznego laika?
// No powiem ci, że nigdy się nad tym nie zastanawiałam. Jakbym była sławna i bogata, to chętnie wynajęłabym architekta i zrobiłabym sobie domek idealnie pod siebie, ale jeśli pieniądze grają rolę, to aż tak bardzo mi na tym nie zależy.
Ostatnio zmieniony przez Cuks (22-10-2022 o 14h29)
Myślisz, że gdybyś chciała zbudować własny dom, udałabyś się do architekta, aby stworzyć projekt indywidualny, czy wzięła gotowy projekt z internetu?
/Chyba Bożonarodzeniowe, bo jest dużo wolnego i można zrobić coś poza siedzeniem w pracy i na uczelni xD
Ostatnio zmieniony przez Satiiira (22-10-2022 o 14h42)
Jakie są twoje ulubione święta?
// Mondstadt, bo tam zaczęła się historia i czuję się tam jak w domu. No i oczywiście dlatego, że Kaeya tam mieszka.
Mem niezwiązany z moją wcześniejszą wypowiedzią, ale mam go zapisanego od wieków na komputerze i nadszedł najwyższy czas, żeby ujrzał światło dzienne xD
Ostatnio zmieniony przez Cuks (22-10-2022 o 17h25)
O, Kwiatek.
Jak tam żyćko? A Ty Genshinujesz?
Wszystkie programy telewizyjne są przeze mnie znienawidzone. Ale najbardziej chyba działa mi na nerwy Gesslerowa. xD
Ostatnio zmieniony przez Canthra (22-10-2022 o 16h46)
Jaki jest twój znienawidzony program telewizyjny i dlaczego?
Zdecydowanie ciasto kakaowe z mlecznym kremem. Było to moje pierwsze ciasto w takim, że tak powiem, "stylu" i bardzo się cieszyłam, że nie wyszedł mi zakalec.
Ostatnio zmieniony przez Laryisa (22-10-2022 o 17h05)
To z którego ciasta byłaś najbardziej dumna?
Nie no, zainteresowanie to za duże słowo HAHA po prostu czasem wpadam na Meksyk w popkulturze, obserwuję też różnych ludzi na Instagramie i niektórzy jadą tam na wakacje, niektórzy tam mieszkają i po prostu Meksyk wydaje się mega ciekawy. Ale to nie tak że wiem o nim nie wiadomo ile. Dlatego chciałabym tam pojechać i poznać ten kraj.
Ostatnio zmieniony przez Flower (22-10-2022 o 17h30)
Co sprawiło, że zaczęłaś interesować się Meksykiem? Był to jakiś konkretny moment, czy raczej stopniowo zaczynałaś rozumieć, że coś Cię ciągnie do tego kraju?
/Spędziłam go na pracy, a potem świętowaniem urodzin przyjaciółki
Ostatnio zmieniony przez Satiiira (23-10-2022 o 13h24)
Jak Ci mija dzień?
Tak, jeśli dobrze pamiętam, to próbowałam.
Ale w sumie spróbuję ponownie. Może teraz się uda.
Ostatnio zmieniony przez Canthra (22-10-2022 o 19h31)
Próbowałaś napisać wielkie "IMG", aby sygnaturka działała?
//No niestety, ale jednego nie mogę wymienić, więc wymienię dwóch:
Złomiarz - No słuchaj, uwielbiam pod siebie podkładać miny i skakać na wielkie wysokości xD, do tego dochodzi fakt, że ma PRZEPOTĘŻNE obrażenia z granatnika, a w przypadku śmierci mogę jeszcze kogoś zabić, jeśli ktoś pod moje bomby wejdzie xD
Moira - Cudowny healer, który potrafi uratować skórę graczowi. Na dodatek to jedyny bohater, który może z łatwością uciec od różnych bohaterskich umiejętności bez szwanku, przy czym leczyć ich dwoma rodzajami leczenia, aby uratować.
Ostatnio zmieniony przez Fillia (22-10-2022 o 19h17)
Którym bohaterem w Overwatch'u gra ci się najlepiej i dlaczego?
Wyczekuję premiery najnowszego sezonu The Crown. Po samym zwiastunie nie mogę się doczekać.
Ostatnio zmieniony przez Laryisa (22-10-2022 o 22h53)
Wyczekujesz jakiejś premiery?
Hm, chyba dać mi jakieś dobre jedzonko. Albo coś słodkiego.
Ostatnio zmieniony przez Canthra (22-10-2022 o 21h00)
Jak najłatwiej sprawić Ci przyjemność?
//W sumie chyba nie było takich. Każdy prezent mnie cieszy ^^
Ale przyznam, że były dwa prezenty, które początkowo uznałam za nietrafione, ale potem stały się nieodzownym elementem mojego życia xD Rok temu i dwa lata temu dostałam od przyjaciółki na urodziny lampę do hybryd i potrzebne akcesoria do nich oraz frytkownicę. Teraz nie mogę bez nich żyć xDDD Co jakiś czas sama sobie robię paznokcie i nie muszę płacić u kosmetyczki, a frytkownica często ratuje mnie, gdy nie mam pomysłu na obiad ^^"
Ostatnio zmieniony przez Ilmaris (22-10-2022 o 19h37)
Jakie były najbardziej nietrafione prezenty, jakie dostałaś?
// Wiele xD Na komunię dostałam od cioci zegarek, mimo że nigdy wcześniej ani żadnego nie nosiłam, ani nigdy nie wyraziłam takiej chęci. Nawet nie podobał mi się z wyglądu. Ciocia go kupiła, bo podobno Katarzyna Dowbor z "Naszego nowego domu" miała podobny XD
Dalej atlas kotów z sześć lat po tym, jak już wyrosłam z obsesji na punkcie kotów, którą miałam w trzeciej klasie podstawówki. Zresztą z racji tejże obsesji podobny atlas już miałam xD
Raz stwierdziłam, że prezenty niespodzianki nie kończą się dobrze, więc powiedziałam, co chcę wprost. Zażyczyłam sobie zabawną, świąteczną bluzę, zaznaczyłam że ma być bez żadnych głupich napisów. Święta nadeszły i dostałam szarą, za dużą bluzę z kotem i dwoma linijkami tekstu po angielsku o tym, że wolę siedzieć w domu z kotem niż imprezować czy coś takiego XD Tak że no, trochę tego było xD
Ostatnio zmieniony przez Cuks (22-10-2022 o 19h53)
A Ty miałaś takie prezenty?
//Z dzieł kultury...? Hmm...Pamiętam jak na zajęcia mieliśmy przeczytać "Opowieść podręcznej" Margaret Atwood. Nie wiem czy kojarzysz tę opowieść. Powstał serial na jej podstawie. Nie wiem czy to nie jest wbrew regulaminowi, aby pisać o czym jest, niemniej jednak kiedy przeczytałam o czym jest zbulwersowałam się i stwierdziłam, że jej nie przeczytam. Byłam przygotowana na dyskusję w jej sprawie na zajęciach. Niby był to feministyczny manifest, ale ja raczej nie sięgnę po nią. Po przeczytaniu kilku recenzji i ogólnego zarysu stwierdziłam, że ta książka upokarza i poniża rolę kobiet, a ja jestem bardzo drażliwa jeśli chodzi o kwestię upokarzania, w każdym sensie. Być może trochę przesadziłam, ale nie lubię czytać o takich tematach. Są dla mnie zbyt ciężkie.
Ostatnio zmieniony przez Ilmaris (22-10-2022 o 20h15)
Jakie dzieło kultury było takie złe, że aż się zdenerwowałaś?
// Nie, w ogóle nie interesuje mnie mitologia
Ostatnio zmieniony przez Cuks (22-10-2022 o 21h49)
Czy interesują cię jakieś nasze słowiańskie wierzenia lub święta? Lubisz poczytać o mitologii słowiańskiej, Dziadach, Nocy Kupały albo Święcie Godowym (przesilenie zimowe)?
//Jestem tą osobą, która wypowiada się jeśli wie, że reszta osób nie wie nic na dany temat. Wtedy ratuję honor grupy i mówię cokolwiek xDD No i to też zależy od tego czy jestem przygotowana na zajęcia czy nie. Jeśli czegoś nie przeczytałam to raczej się nie odzywam, a jak jestem przygotowana to wtedy buzia mi się nie zamyka xD
Ostatnio zmieniony przez Ilmaris (23-10-2022 o 16h00)
Często wypowiadasz się na zajęciach czy jesteś raczej cicha i dopóki nie wyciągnie się ciebie do odpowiedzi, to się nie zgłosisz?
// Bejblings i Bejblington
Ostatnio zmieniony przez Cuks (23-10-2022 o 12h57)
Jakie byś wybrała imiona dla swoich szczurków z sygnaturki?
Przyjaciółka, kot i to chyba tyle.
Ostatnio zmieniony przez Skaen (24-10-2022 o 08h03)
Co cię pociesza, kiedy jesteś smutna?
// Zawarłam! c: Atmosfera na roku jest o niebo lepsza niż w mojej poprzedniej klasie. W liceum byliśmy znani wśród nauczycieli jako najspokojniejsza klasa w szkole, a to wszystko za sprawą tego, że się nie lubiliśmy nawzajem, więc ze sobą nie gadaliśmy w dużych grupach na lekcjach XD Było parę osób, które skakały innym do gardeł i strach było napisać cokolwiek na grupie klasowej, żeby nie zostać wyśmianym albo zaatakowanym. A na studiach? Wszyscy są sympatyczni! Prawie każdego dnia poznaję kogoś nowego i jeszcze nie miałam sytuacji, tak jak w liceum, że przywitałam się z kimś, zaczęłam rozmowę a w zamian dostałam krzywe spojrzenie. Nie mam też w ogóle takiego wrażenia, że złapałam jednego potencjalnego przyjaciela, więc teraz musimy trzymać się razem za wszelką cenę, żeby przetrwać, bo grupka osób, z którymi się bujam na przerwach jest szeroka i atmosfera jest naprawdę luźna. Myślę, że jestem w odpowiednim dla siebie miejscu i mogę odetchnąć c:
Ostatnio zmieniony przez Cuks (23-10-2022 o 14h02)
Zawarłaś jakieś nowe, ciekawe znajomości na studiach? Co ogólnie sądzisz o swojej grupie?
/Myślę, że można komuś posłużyć dobrą radą, ewentualnie pokazać w jaki sposób można coś zrobić, jeśli ktoś ma z czymś problem. Jednak pod żadnym pozorem nie robić tego za niego! Wtedy nigdy się nie nauczy i będziemy wykorzystywani, a ta osoba, gdy nas zabraknie, nie poradzi sobie lub znajdzie następnego jelenia
Jest takie fajne powiedzenie "dać wędkę, nie rybę" :>
Ostatnio zmieniony przez Satiiira (23-10-2022 o 16h42)