Na ile cenisz siebie samą?
Książki>gry>>>>serial.
Jestem wielką fanką książek i gier, serial niekoniecznie przypadł mi do gustu.
Ostatnio zmieniony przez Seasaidh (18-07-2021 o 16h11)
Strony : 1 ... 699 700 701 702 703 ... 1527
Ostatnio zmieniony przez Seasaidh (18-07-2021 o 16h11)
Z wiedźmaka podobały ci się najbardziej książki, gry czy może serial?
//dobrze widzisz :D
i nie, nie jest tak dobry
on jest lepszy, moim zdaniem przynajmniej
damn, odpowiada na pytania z pierwszego sezonu ale dodatkowo daje tyle nowych, ofc nowa postać to kozak, ale nie wiedziałam że jego design aż tak mi siądzie ale ten krzywy ryjec jest perfectolo po prostu :')))
i jeszcze bym gadała ale nie wiem ile oglądałaś i czy lubisz spoilery :'D
Ostatnio zmieniony przez chochoł (18-07-2021 o 16h14)
Czy dobrze widzę sygnaturkę z The Owl House? Czy drugi sezon jest równie dobry jak pierwszy?
@up omg ociągałam się z zaczęciem drugiego sezonu ale po tej recenzji chyba zacznę go już dziś
// zdecydowanie mam za dużo pierdolet do zalewania żywicą, typu brokaty, barwniki, pyłki, kwiatki, ale hej, nie mam tego odcienia zieleni, muszę kupić D: no i butów... Wysypują się już z każdej szafki i zajmują pół przedokoju. Zdecydowanie to jakaś forma uzależnienia xD
Ostatnio zmieniony przez Aida (18-07-2021 o 16h29)
Czego masz za dużo?
// @Seasaidh, zielonych skarpetek T - T Muszę kupić więcej, żeby zawsze pasowały do butów. I długopisów! Moje półroczne zapasy się kończą, muszę zacząć myśleć nad uzupełnianiem ich...
@falafel, bardzo dużo słyszałam o notion! Ale sama nie używam. Wiem, że mnie motywuje do działania kontakt z papierem i ozdabianie stron zamalowanymi kwadracikami po skończeniu zadania, ale to bardzo indywidualna kwestia, więc raczej nie dam ci żadnej złotej rady, która zadziała dla każdego > , <
Ostatnio zmieniony przez Qoona (18-07-2021 o 16h24)
Ostatnio zmieniony przez Seasaidh (18-07-2021 o 16h49)
@Qoona
Znasz taką aplikację jak notion? Masz jakieś porady jak zaplanować sobie dzień/tydzień/miesiąc/życie?
@Seasaidh
Nie mam pomysłu na pytanie, więc mam podobne pytanie - jak sobie organizujesz czas?
Kojarzę, że coś było, ale nigdy nie byłem na tyle wciągnięty i nie znam nowej wersji. Polecasz?
/hihi, dodam do listy do obejrzenia
Ostatnio zmieniony przez falafel (18-07-2021 o 16h50)
Kojarzysz Króla Szamanów? Oglądałeś nową wersję?
/Nie polecam xd znaczy ja już na tyle chyba przywykłam do starej, że ciężko mi się przestawić ale stara wersja nie ma zakończenia, różni się od mangi i tobie jako osobie, która nie miała styczności z pierwszą wersją mogłaby się bardziej podobać nowa.
Pół na pół, niby żyje w nieładzie, choć z drugiej strony bardzo lubię symetrię w swoim otoczeniu i ciągle przestawiam wszystko byleby stało równo no i właśnie symetrycznie, ot takie moje dziwactwo xd
Ostatnio zmieniony przez Charlees (18-07-2021 o 16h42)
Utrzymujesz przestrzeń wokół siebie zorganizowaną czy żyjesz w "kontrolowanym nieładzie", w którym i tak wiesz, gdzie co jest?
// Taki mój najpierwsiejszy planer zażyczyłam sobie od bliskich na Święta cztery lata temu. Dostałam wtedy efektowny zeszyt ze srebrną brokatowo-cekinową okładką jeszcze zapakowany w folię. Kiedy go otworzyłam okazało się, że to tylko fikuśny zeszyt w przerywane linie xD Osoba, która mi go dała była tym równie zdziwiona, co ja, bo była przekonana, że kupiła mi kalendarz xD Wzięłam, co było rozrysowałam sobie w nim kalendarz sama. Ponumerowałam odpowiednie linijki, z których każda miała reprezentować jeden dzień. Przy każdym nowym miesiącu przykleiłam naklejkę, dla *stylu*. Tak teraz sobie na niego patrzę, bo nadal go mam, i muszę sobie przyznać, że wyszło mi naprawdę fajnie uwu Jako, że na każdy dzień przypadała tylko linijka tekstu, no i dopiero zaczynałam zabawę z planowaniem, to zapisywałam tam tylko ważne rzeczy, żeby o nich nie zapomnieć, typu sprawdziany i różne święta.
Wyrysowanie całego roku w ten sposób zajęło mi tylko małą część całego zeszytu, więc na następny rok wyrysowałam sobie w nim następny kalendarz i z niego korzystałam. Tu już widzę, że w pewnym momencie zaczęłam zaznaczać niektóre dni ptaszkami, nie pamiętam już dlaczego, ale pewnie zaznaczałam dni, w których się uczyłam na konkretne sprawdziany lub coś takiego. Na 2020 rok postanowiłam, że warto by wejść na trochę wyższe produktywne obroty, więc znowu poprosiłam rodzinę o kalendarz na Święta. Tym razem, szczęśliwie, dostałam prawdziwy kalendarz i to nawet taki dobry! Ten sam model, jakiego używam teraz - Antra B5 TDW, tylko czerwony. Kiedy go dostałam okładka mnie nie powaliła (cała gładka, tylko z wytłoczonym "2020" u góry), ale jak zaczęłam go używać zdałam sobie sprawę, że jest nawet za dobry. Miał dużo bajerów, z których nie miałam pojęcia jak korzystać - kalendarz roczny, miesięczny, tygodniowy, jeszcze jakiś jeden dziwny, notatki... a ja zwyczajnie kontynuowałam w nim robić to samo, co w tym wcześniejszym - zapisywałam tylko daty sprawdzianów i świąt (tym razem nie zwykłym długopisem, tylko kolorowymi markerami pędzelkowymi, które też sobie sprawiłam w te Święta) i w ten sposób na dwóch stronach reprezentujących cały tydzień widniały tylko ze trzy - cztery napisy i reszty miejsca nie używałam. Dopiero ku końcowi roku zaczęłam eksperymentować z tymi różnymi częściami kalendarza i zastanawiać się, jak je wykorzystać i udoskonalać swój sposób planowania. W tym roku bardzo zależało mi, żeby kupić sobie taki sam, bo się w nim już zadomowiłam i wiedziałam jak się z nim obchodzić, tak też zrobiłam i w tym roku dodałam listy rzeczy do zrobienia każdego dnia, kwadraciki do zamalowania przy zadaniach i różne takie i na razie planuję w ten sposób :>
Przepraszam, bardzo lubię kalendarze xD
Ostatnio zmieniony przez Qoona (18-07-2021 o 17h10)
Jak wyglądały twoje pierwsze planery?
Nie piję kawy, herbata różnie, byleby bez cukru.
Ostatnio zmieniony przez falafel (18-07-2021 o 17h05)
Ostatnio zmieniony przez Methrylis (18-07-2021 o 17h19)
Co ucieszyło cię dzisiejszego dnia?
// Z polskich wykonawców lubię głównie Sanah :>
Ostatnio zmieniony przez Qoona (18-07-2021 o 17h28)
Ostatnio zmieniony przez Methrylis (18-07-2021 o 17h31)
Wolisz czytać historie z gatunku fantastyki czy łatwiej Ci się wczuć w historie ulokowane w znanym nam świecie?
// ostatnio najwięcej czytam reportaży, z czystym sumieniem mogę polecić "Tragedia na Przełęczy Diatłowa. Historia bez końca", bardzo porządnie opracowany temat tej smutnej historii, która dla mnie stanowi jakąś mini obsesję. Jeśli lubisz biografię to mogę też polecić "Łukaszenko niedoszły car Rosji", tu też porządnie opracowane całe jego życie, zaczynając od tego jakim cudem w ogóle stał się ptezedentem. A najnowsze wydanie uzupełnione jest o ostatnie wydarzenia po wyborach na Białorusi
Ostatnio zmieniony przez Aida (18-07-2021 o 17h41)
Jakie książki możesz bez wahania polecić?
Jakaś mi chodzi po głowie, ale nie jestem w stanie wyłapać jej tytułu.
Ostatnio zmieniony przez falafel (18-07-2021 o 17h36)
Jaka książka była dla ciebie rozczarowaniem?
// Chipsy. Nie potrafię się kontrolować, kiedy je jem >.>
Ostatnio zmieniony przez Qoona (18-07-2021 o 17h32)
Jaką masz ulubioną przekąskę?
// Nie chodzę na koncerty.
Ostatnio zmieniony przez Marjorie (18-07-2021 o 17h34)
Ostatnio zmieniony przez Methrylis (18-07-2021 o 17h39)
Co myślisz o relacji Sylvie i Lokiego?
/ mnie ta relacja szczerze brzydzi, bo odbieram ją bardziej jako jego siostrę, nawet jeśli to dwie te same osoby to i tak to mocno powalone jest xd
// Teraz to tylko na pająka, ta czwarta faza mogłaby nie istnieć równie dobrze, sam szrot.
Ostatnio zmieniony przez Marjorie (18-07-2021 o 17h43)
Ostatnio zmieniony przez Methrylis (18-07-2021 o 18h13)
Czy zdarzyło ci się skonsumować coś typu mydło dlatego, że ładnie pachniało?
//nope :0 w ogole nie słyszałam
ale jeśli to to co wyskakuje w grafice z takim typem barankiem to ja sie na to pisze!! wreszcie będę miała coś do oglądania w czekaniu na nowe odcinki the owl house i tuca&bertie
o ile to jest do oglądania
dziękuwa smakuwa
Ostatnio zmieniony przez chochoł (18-07-2021 o 21h06)
Widziałaś All Saints Street?
https://www.youtube.com/watch?v=KUvlAuRjix4
prosz
Nie wiem, bardzo lubię starożytne Chiny ;
Ostatnio zmieniony przez falafel (18-07-2021 o 21h04)
Jest jakiś kraj, który jest wyjątkowo bliski Twojemu sercu? Co Cię w nim przyciąga?
// Szanuję wszystkich tak samo, niezależnie od wieku. Jednak osoby starsze pomimo swojego wieku czasami potrafią być... no różne. Niestety nie zawsze sama ilość przeżytych lat gwarantuje mądrość życiową
Ostatnio zmieniony przez Aida (18-07-2021 o 20h01)
Ostatnio zmieniony przez Deergod (18-07-2021 o 19h51)
Nosisz biżuterię? Wolisz złotą czy srebrną?
// W żadnym, nie mam przyjaciół.
Ostatnio zmieniony przez Marjorie (18-07-2021 o 20h23)
W jakim okresie swojego życia (podstawówka, gimnazjum, itd.) mogłabyś powiedzieć, że zawarłaś prawdziwą przyjaźń?
Właściwie to jest tego trochę xD podam dwa przykłady
Z filmów na pewno Forrest Gump. Dlaczego? Bo urzekło mnie jak łatwo można coś w życiu osiągnąć i wykonać nie myśląc nieustannie (jak w moim przypadku) "Czy się da?" "Czy dam sobie radę?"
Z animacji (potraktuje to jako anime) ostatnio oglądane "Josee, the Tiger and the Fish", ponieważ również w przeciwieństwie do mnie, był tutaj wspaniały przykład walki o własne marzenia, a mnie tej walki nieco brakuję xD (to film, jakby co)
Ostatnio zmieniony przez Ruby-nova (18-07-2021 o 20h05)