Satiiira: Starasz się czytać składy produktów spożywczych? I czy są jakieś składniki, których unikasz?
Qoona: Tak Twoim zdaniem - o czym każdy człowiek powinien pamiętać? Liczę na Twoją interpretację!

Wiesz co, trudno mi wyobrazić sobie taki stricte ogródek - zwykle podobają mi się miejsca, które wyglądają tak... Dziko, tak naturalnie - i nie chodzi mi tu o to, żeby wszystko było zarośnięte i w nieładzie, tylko tak właśnie jakoś... no właśnie naturalnie, nie wiem, jak mogłabym to inaczej nazwać. W takim sensie, że niekoniecznie podobają mi się idealnie równe żywopłoty, kwiatki posadzone w doskonałych grządkach; nie lubię, gdy przyrodę ustawia się tak pod linijkę, chociaż podziwiam ten ogrom pracy, jaki trzeba w to włożyć. ;-; Zawsze jednak od takich ogrodów wolałam albo lasy, albo jakieś łąki i polany, może z jakimś stawem, więc właśnie bardziej chciałabym swój ogród upodobnić do takiego naturalnego środowiska; zadbanego, na pewno ciągle siedziałabym w nim i starała się zajmować zdrowiem i kondycją roślinek, ale wciąż chciałabym, żeby było w nim coś pierwotnego. I lubię drzewka i krzewy kwieciste - więc pewnie więcej w nim byłoby roślin trochę wyższych niż takich ułożonych przy samej ziemi. Nie wiem, czy to trochę styl wiejski? W sumie idę pooglądać te style, może wyciągnę jakieś konkrety, zaraz zedytuję XD Yep, wiejski i naturalny, poniekąd rustykalny.
Styl japoński jest bardzo interesujący i przepiękny, chętnie zwiedziłabym taki ogród, może sama bym coś z tego czerpała, podoba mi się! No i romantyczny, tak, gdybym miała iść w zupełnie innym kierunku, to poszłabym w romantyzm, śliczny!
Natomiast na razie muszę się zadowolić doniczką kwiatków na balkonie; zamiast traw inne bloki. XD Ach, tak się stąd wyrwać...
Ostatnio zmieniony przez Melotarí (10-08-2021 o 19h58)