Forum

Strony : 1

#1 16-02-2026 o 21h42

Straż Cienia
Viria111
Nowa
Viria111
...

Hejka!
Otwieram chat dyskusyjny z czystej ciekawości co mają do powiedzenia wytrwali gracze w 2026 roku.

Na samym dole forum widzę, że momencie gdy piszę ten tekst aktywnych graczy jest aż 99. Chętnie pochatuje jeśli ktoś tak jak ja ma na to ochotę.
Forum trochę umarło i od 2 lat nie było na nim żadnej konwersacji, gdy grałam w Eldaryę po raz pierwszy (pare lat temu) nie miałam okazji z niego skorzystać bo bałam się, że wstawię chat w złe miejsce i trochę się w nim gubiłam, proszę o wyrozumiałość w razie czego haha.

A więc tak.. Pytanka do obecnych graczy bo zjada mnie ciekawość:

1. Jak wam się gra kochani?    (Opiszcie co chcecie haha możecie opowiedzieć nawet o nienawiści do jakiejś postaci ksksks).

2. Kiedy był pierwszy raz, gdy odpaliliście Eldaryę?    (gdy ją odkryliście)

3. Kogo z chłopców lubicie najbardziej/ albo dziewczyn?    (ah gdyby Ewelein była opcją... (˚ ˃̣̣̥⌓˂̣̣̥ ))

4. Która gra od twórców beemoov jest wdg was najlepsza??
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⢀⣀⠠⠤⠤⠤⠤⠤⠤⠀⣀⣀⣀⠀⠀⢀⡀⢀⣀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⢀⡤⡒⠉⠀⠀⠀⠒⠲⠤⡀⠀⠀⠀⠈⠙⠻⣷⠿⢄⡀⠀⠑⢄⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⢀⡔⡵⠋⠀⡆⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠳⣄⠀⠀⠀⠀⠀⠑⢄⠙⢪⡓⣌⢦⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⢠⢊⠎⠀⠀⢠⠋⠦⡀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⢣⡀⢢⠀⠀⠀⠈⢣⡀⢹⣌⢯⣆⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⢰⢃⡎⢀⠀⢠⠇⠀⠀⠈⠒⣵⡲⣖⠖⠀⠀⠠⢣⠈⣇⠀⠀⠀⢰⣵⠀⠘⡆⢻⡆⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⡇⢸⠀⣞⣠⣃⠀⠀⠀⠀⠀⠋⣉⡙⠿⡦⣄⡀⠈⡇⢸⠀⠀⠀⠀⠟⣧⠀⢸⡄⢳⡀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⢸⠀⡄⢠⢿⠯⠜⠁⠀⠀⠀⠀⢸⡇⠀⠀⠀⡀⠈⠁⢺⠘⠀⠀⠀⠀⢰⢸⠀⢸⣇⠈⢇⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⣬⠃⠃⢸⢯⠞⠙⠦⠀⠀⠀⠀⠈⢀⣶⢾⣿⣿⡿⣧⢾⠛⠀⠀⠀⠀⠘⢸⣠⣃⣿⡀⠘⡄⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⣇⠀⢰⢻⠈⢠⣐⣤⣀⠀⠀⠀⠀⠸⠃⠘⡷⢽⠿⠁⢸⣸⡆⠀⠀⠀⣤⢸⢁⣠⠤⠬⠭⠭⠭⣭⣭⠭⢭⡭⠟⣩⠆
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⢿⡀⠀⢻⣠⣿⠻⣟⢿⠟⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⢸⡿⢧⠀⠀⢠⢿⡏⠙⢢⠀⠀⠀⠀⠀⡼⠨⢔⣯⠴⠋⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⢸⡇⡀⠀⣇⠈⠙⠋⠉⢸⣇⠄⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⢸⠃⠸⡀⠀⡌⢸⣁⣤⣊⡀⠤⠤⣖⣪⠖⠚⠉⠁⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⣠⢤⣃⣇⠀⢸⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⣀⠄⠀⠀⠀⠀⠘⠀⠀⣇⣞⣄⣈⣽⠟⣆⣀⡤⠚⠁⠀⣆⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠯⠭⠝⢻⣿⡄⢸⢧⠀⠀⠀⠀⠀⠒⠉⠉⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⢀⣴⣿⠞⠉⠀⣷⠀⡇⡇⠀⠀⠀⢿⡆⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⢻⢹⣼⠒⠳⡄⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⢀⡴⠋⠈⡇⠀⢸⢰⣿⢸⢹⠀⠀⠀⠀⡘⣷⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⡌⡼⠈⠀⠀⢿⡷⢄⡀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⢀⡠⠔⠉⠀⠀⠀⡇⠀⢸⢸⣿⣏⡇⠀⠀⠀⠀⡇⢋⠇⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⢀⣧⠇⠀⠀⠀⣾⡇⠀⡉⡖⢤⣀⣀⣤⣶⣛⣀⣠⣤⣤⣤⣤⣇⠀⢸⡞⣻⡞⠀⠀⠀⠀⠀⣷⢸⡸⡀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠸⡘⠀⠀⠀⢰⠛⠃⣰⢁⣷⡿⣿⣉⣉⡭⠭⠭⠭⠽⠷⠯⠤⠤⡵⢸⣇⣷⠁⠀⠀⠀⠀⠀⢻⢸⡇⢣⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⣶⠃⠀⠀⣠⠸⠀⢰⠃⡼⡸⡇⠘⣿⣿⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⣀⣀⣡⣸⡿⠁⠀⠀⠀⠀⠀⢰⢸⢸⡇⢸⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⢰⡇⠀⠀⢀⣇⠇⢠⢃⠜⠹⣹⣁⣈⣉⣉⣉⣉⣉⣉⣉⣉⡁⠤⠤⠤⡼⠁⠀⠀⠀⠀⠀⠆⢸⢸⣾⢣⡎⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⡜⠀⠀⠀⣜⡜⢠⠟⠁⣀⡀⢀⡏⡜⢡⡏⢸⠀⡇⠀⠀⠀⠀⠀⠀⢰⠃⠀⠀⠀⠀⠀⢰⠀⣸⣰⠷⠃⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⢀⡜⠀⠀⠀⢠⠹⢡⠇⠀⠀⠉⠪⣽⣧⡇⠸⡇⠸⠤⡧⠤⠃⠀⠀⠀⠀⡎⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠘⠀⣇⠋⠳⣄⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⢀⠔⡽⠀⠀⠀⠀⣎⢀⠏⠀⠀⠀⠀⢠⠃⡘⢀⠏⢹⠀⡄⠁⠀⠀⠀⠀⠀⢰⠃⠀⠀⠀⠀⠀⠀⡇⠀⡏⠀⠀⠘⢷⡄⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⡰⠋⣼⠆⠀⠀⠀⢸⡎⡜⠀⠀⠀⠀⠀⡞⢠⠇⡜⠀⢸⠀⡇⢰⠀⠀⠀⠀⠀⠸⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⡇⠀⡇⠀⠀⠀⠈⢿⡀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⢠⠞⠀⡸⡜⠀⠀⠀⠀⠸⢰⠁⠀⠀⠀⠀⣰⠀⡞⢰⡧⢤⢾⠀⡇⢸⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⡇⠀⡇⠀⠀⠀⠀⠈⣿⠀⠀
⠀⠀⠀⡠⠁⠀⢰⢻⠃⠀⠀⠀⢀⣇⡏⠀⠀⠀⠀⢠⠇⢠⠁⡾⠀⠘⢹⠀⡇⠘⡇⠀⠀⠀⠀⠀⡇⡇⠀⠀⠀⠀⠀⡇⠀⠁⠀⠀⠀⠀⠀⢹⣇⠀
⠀⢀⡔⠁⠀⠀⡆⡌⠀⠀⠀⠀⢸⢸⠀⠀⠀⠀⠀⡜⠀⡞⢰⠷⠿⠿⠿⠀⢿⠀⡇⠀⠀⠀⠀⠀⡇⡇⠀⠀⠀⠀⠀⡇⠀⡀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⣿⡄
⢀⠎⠀⠀⠀⢸⢡⡇⠀⠀⠀⠀⡆⡆⠀⠀⠀⠀⢠⠇⢠⠁⡞⠀⠀⠀⠀⠀⢸⠀⠁⠀⠀⠀⠀⢰⡇⠁⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⡇⠀⠀⠀⠀⠀⠀⢹⣇

#2 25-09-2026 o 19h57

Straż Absyntu
sansevieria
Nowa
sansevieria
...

hejka! refleks szachisty, ale sama zaglądam tu raz na pół roku, jakoś tak z sentymentu :> populacja aktywnych osób na ten moment zmniejszona jeszcze o połowę od Twojego wpisu btw... tęsknię za latami świetności tej gry... smutno mi się jakoś zrobiło, jak zajrzałam na targ i był praktycznie zupełnie pusty...
czyli nie tylko ja się bałam, że wpiszę coś nie tam, gdzie trzeba i narobię zamieszania xD jakoś mnie zawsze przerastało to forum T^T. ale fajnie jest jakoś tu wrócić po czasie!
tbh, przestałam śledzić nową erę na jednym z pierwszych odcinków, bo się obraziłam, że nie ma już Eza xD tak walczę ze sobą od czasu do czasu, czy nie przejść dalej, ale trochę nie chcę sobie psuć obrazu tej gry z dzieciństwa, zwłaszcza że raczej opinie co do tej drugiej części nie są najlepsze... a Ty, jakie masz opinie?? warto, czy raczej nie za bardzo?
ja odkryłam tę grę jakoś w 2018, aż mi się wierzyć nie chcę, że minęło tyle czasu :C dosłownie kawał życia minął od tego czasu, wild.
bardzo szanuję crushowanie Ewelein, też to jedna z moich ulubionych postaci<3 naprawdę, mogli nam pozwolić z nią flirtować, zwłaszcza że przydałby się chociaż jeden token elf w grze fantasy, jak już się uparto, żeby wyrzucić tego Eza -_- zwłaszcza że naprawdę nie lubię Huang Hua z początku NE, więc nie umiem się cieszyć z ich wątku, chociaż w TO był całkiem cute...
u mnie chyba ulubiona gra to jednak SF liceum! tęsknię za tą głupiutką fabułą, nie było mnie jeszcze nigdy stać na punkty, więc obejrzałam chyba z 10 razy cały gameplay na ytXD ale z eldaryą też miałam giga obsesję, dotarło do mnie ostatnio, że po 8 latach jestem nadal totalnie w stanie powiedzieć, co działo się w którym odcinku i jaka była ilustracja xD
dołączę swoje pytanie do Ciebie i do pozostałych weteranów, trochę na przekór: jakiej postaci nie lubicie najbardziej i dlaczego? : P

#3 Wczoraj o 12h10

Straż Cienia
Arai
Pomocniczka Sylfów
Arai
...

Hej, ostatnio sama zajrzałam na eldarye z czystej ciekawości i sentymentu. Przykro się patrzy na to jak ta gra powoli umiera. Mam z nią naprawdę wiele przyjemnych wspomnień.
1. Fabularnie już nie gram od bardzo dawna. Jak tylko przeszłam wszystkie odcinki z dnia na dzień przestałam się logować. Grę zaczynałam z Valkyonem, Później był Leif i w ostatniej części Lance bo jego wątek fabularny wydawał mi się w tamtym okresie najciekawszy.
2. O istnieniu Eldaryi wiedziałam zanim jeszcze pojawiła się w polskiej wersji językowej. Stare konto przed pożarem miałam od pierwszego dnia istnienia gry na PL serwerach. Wtedy aktywnych graczy były setki ;-;
3. Jakbym miała teraz wybrać ulubioną postać to byłby to Lance i później chyba Nevra. Za mało już pamiętam fabułę by dobrze te wybory uargumentować. W przypadku damskich postaci uważam, że gra takich niestety nie posiada.
4. Eldarya jest moim zdaniem najlepsza bo miała największy potencjał pod względem pisania i wymyślania całej historii. Niestety widać w coraz to kolejnych odcinkach lenistwo ze strony scenarzystów. Robienie i kończenie wątków na odwal się, brak spójności w fabule i zakończenie, które na to ile możliwości mieli tworząc ten świat jest koszmarne.
Nawet odpowiadając na te pytania widzę dlaczego ta gra umiera i nie potrafi już przyciągnąć do siebie nowych osób. Logują się sami wyjadacze albo sentymenciarze jak ja  /static/img/forum/smilies/roll.png
Przykro mi się na to patrzy bo  darzę tę grę ogromnym uczuciem mimo jej wszechobecnych wad.

Ostatnio zmieniony przez Arai (Wczoraj o 12h13)

Strony : 1