1. Obsydian
Znam ten ból. Miałam na roku laskę która była tak perfidna i na koniec powiedziała że wszyscy jesteśmy jej konkurencja na rynku pracy więc elo xD
Ostatnio zmieniony przez Mystification (31-05-2021 o 10h01)
Strony : 1 ... 875 876 877 878 879 ... 1327
1. Obsydian
Znam ten ból. Miałam na roku laskę która była tak perfidna i na koniec powiedziała że wszyscy jesteśmy jej konkurencja na rynku pracy więc elo xD
Ostatnio zmieniony przez Mystification (31-05-2021 o 10h01)
1. Cień
@Lexi Totalnie się zgadzam, dużo lepsze wrażenie ma się przy TO, jak przechodzi się odcinki od razu, może tych nieścisłości się aż tak nie zauważa
@Myrida Właśnie byłam przekonana, że nikt nic takiego nie odwali, ale po tych wiadomościach to zaczęłam się martwić ;-; Ale na ten moment, to już mogę olać, bo wysłane tak czy siak, no mówi się trudno
@Shairan Terminy zerowe to takie dodatkowe terminy (często nawet i przed sesją), że można sobie wcześniej zdać przedmiot, jeśli ktoś czuje się na siłach. Ale ogólnie to też mam wrażenie, że trochę przesadza, jak do tej pory sporo osób się (oczywiście że nie, dla legalności) kontaktowało na kolokwiach i z tym jakoś problemu nikt nie robił .-.
@Nymfa Dziękuję bardzo <3 I również życzę powodzenia z ocenami ^^
@Myst Tacy ludzie są straszni, mam wrażenie, że trochę przesadzają z ambicjami
Ostatnio zmieniony przez Idriana (31-05-2021 o 10h03)
1. Lśniąca
@Idriana, nie ma co się przejmować. Jeśli ktoś odda po 15 minutach egzamin, to egzaminator może się zastanawiać, czy ta osoba nie ściągała. Jeśli nie będzie twardych dowodów, że cała grupa korzystała ze ściąg, to nie powinien egzaminator mieć podstaw do anulowania terminu zerowego.
Ja mam teraz trudne tygodnie, bo wiele projektów/egzaminów mam już w maju/na początku czerwca. Cieszę się przynajmniej, że może sesję będę miała luźniejszą, bo po tych wszystkich teraz zaliczaniach, zostaną mi może dwa, maksymalnie trzy.

1. Obsydian
@Lexi to taki sprint na początku a potem już luźny relaksujący spacerek.
Powodzenia 

2. Obsydian
Współczuje ludziom, którzy są na studiach. Teraz to może pół biedy, ale przez pandemię to ja nie wiem, jakie cyrki tam musiały się dziać.
Ostatnio zmieniony przez Nymfa (31-05-2021 o 10h14)

3. Obsydian
Ja byłam na ostatnim semestrze jak wybuchła pandemia i były jaja ale szczerze? Chce wrócić na magistra na zdalnych. A boje się że wszystko ruszy...

Ostatnio zmieniony przez Mystification (31-05-2021 o 10h17)
1 Cień
Byłam w klasie maturalnej gdy wybuchła pandemia i weszły zdalne miałam tylko chwilkę ale nic fajnego
1. Obsydian
@Myst
Ten uczuć, kiedy boisz się, że pandemia na świecie się skończy XD ale w pełni rozumiem, niektóre lekcje zdalne są dla mnie super, ale przez inne zawaliłam też semestr. Także tak 50/50.
Ostatnio zmieniony przez Nymfa (31-05-2021 o 10h19)

2. Obsydian
No trochę komedia xD
Ja idę na studia ekonomiczne więc nie ma problemu z zdalnymi myślę
3. Obsydian
@Nymfa i to jeszcze skończy przed egzaminami XD Tymi praktycznymi zwłaszcza XD
Cały rok online a egzaminy na miejscu.
361
Ostatnio zmieniony przez Myrida (31-05-2021 o 10h27)

1. Lśniąca
Ja nie mogę się doczekać normalnego formatu albo hybrydowych. Dlaczego? W tamtym roku miałam szansę poznać, jak wyglądają studia niezdalne, a w tym roku zdalne. Zdalne są wygodne - egzaminy sa mniej stresujące, nie musisz się szykować, by wyjść, jest spokojnie.
Ale jaka to nauka i radość? Wiele wykładowców zmieniło trochę format nauczania, ale część nie. I ich materiały i sposób przekazywania nie jest dopasowany do zdalnych studiów. Co więcej, obecnie uczę się języka obcego od zera i szczerze wolałabym to robić stacjonarnie niż całkowicie od zera zdalnie. Niestety, są rzeczy, które po prostu tracą na zdalnych. Moja siostra jest ćwiczeniowcem na uniwersytecie i ma ćwiczenia powiązane właśnie z ekonomią. Kiedyś wołała ludzi do tablicy, tłumaczyła krok po kroku, a tutaj zderza się z ścianą milczenia (szczególnie, jeśli chodzi o zadania, gdzie używa się pewnych wzorów, matematyki i własnej wiedzy). Nie może tłumaczyć tak dobrze, jak by chciała i mogła. I tak jest, bo ze swojej strony mam podobnie - studenci nie udzielają się tak chętnie, jak udzielaliby się w sali.
No wiele się traci na tych studiach zdalnych.

1. Obsydian
@Myrida o nie, też mam egzamin praktyczny w czerwcu XD
@Lexi niestety wiele nauczycieli, którzy faktycznie mieli iskre do nauki się wypalają przez te zdalne. Brak kontaktu twarzą w twarz jest męcząca.

2. Obsydian
Ja nie narzekałam na ciszę na zdalnych szczerze. Jeszcze miałam tak genialnych wykładowców że rozkładali greenscreen i wrzucali sobie jakieś śmiechowe tła xD
1. Absynt
Widzę, że temat zdalnego studiowania. Jestem na pierwszym roku, na uczelni byłam tylko raz. Nie jestem więc w stanie powiedzieć, jak to wygląda stacjonarnie. Zdalnie uczy mi się bardzo dobrze, ale jestem na filologi polskiej i nie mam zbyt wielu czysto praktycznych zajęć. Kolokwia pisze się prosto, egzaminów jeszcze nie miałam, ale wiem, że na pewno lepiej pójdzie mi zdalnie niż gdybym miała pisać na miejscu. Osobiście wolę formę zdalną, choć z drugiej strony to nie miałam nawet szans poznać innej formy :<

1. Obsydian
@Natsuki egzaminy są oczywiście łatwiejsze w zdalnej formie, ale wiele osób jednak studiuje kierunki wymagające praktyki.
Np: niedawno ktoś się żalił że musi pożyczyć stetoskop, aby nauczyć się osłuchiwania na egzamin. Ciężko takich rzeczy nauczyć się zdalnie 

2. Obsydian
No, na medycynie to już w ogóle jazda. Nie rozumiem jak mieliby sie studenci na tym kierunku uczyć praktyki XD
albo patolodzy/patologowie(?) ci od sekcji zwłok
Ostatnio zmieniony przez Nymfa (31-05-2021 o 10h50)

3 obsydian
Trudno mi się wbić w temat, bo szkołę już dawno skończyłam i cały ten cyrk/nie cyrk ze zdalnymi zajęciami mnie ominął. Jednak na przykładzie mojego brata w podstawówce stwierdzam, że szkoły podstawowe sobie średnio radzą z kadrą o średniej wieku 55 lat, bo te kobitki nie dość, że są już zmęczone i zgryźliwe, to większość z nich zupełnie nie ogarnia technologii D: lub czepiają się o to, ze np u kogoś pies szczeka...
362
Ostatnio zmieniony przez Shairan (31-05-2021 o 10h51)
1. Obsydian
To może zmieńmy temat, na jaki by tu, hmm... A wiem!
Za dwa dni będą nowe rzeczy w sakiewkach, będziecie je specjalnie kupować/zbierać żeby zgarnąć nowe rzeczy?

2. Obsydian
@Shairan z takimi kobietkami to już w ogóle jazda, bo lekcje wyglądają mniej więcej tak:
"Haloooo, halooo, słychać mnie?"
"Jak udostępnić link?"
"Widać mnie?" etc.
Nia ma się co dziwić wiekowym ludziom, ale mógłby ktoś ich wyszkolić z takich rzeczy.
///ja te rzeczy z sakiewek zwykle olewam, bo mi się nie podobają. Za to rzeczy do sakiewek chętnie sprzedaje na targu :>
Ostatnio zmieniony przez Nymfa (31-05-2021 o 10h57)

3 obsydian
@Myrida zależy, w jakich cenach będą chodziły. Może mam 12k maany, ale chomikuję to na odcinki/inne przyjemności.
@up o to to. Ale jak one z góry są obrażone na cały świat, to ciężko je czegoś nauczyć
363
Ostatnio zmieniony przez Shairan (31-05-2021 o 10h57)
1. Obsydian
czerwone kamyczki przejmują ten wątek!!!!
jeśli odblokuję targ to w sumie czemu nie. Jak uzbieram trochę maany to spróbuję otwierać, na razie będę hajsy zbierać
2. Obsydian
Shairan zaaazdroszczę tej maany i możliwości na przyjemości T^T
ja jak na razie zastanawiam się czy będzie event muzyczny i czy zdążę wykluć chowańca
Myst cichoooo bo cię zaraz cień usłyszy, zawsze tak jest. Trzeba sie niepostrzeżenie panoszyć ! XD
Ostatnio zmieniony przez Nymfa (31-05-2021 o 11h01)

3 obsydian
Nie miałabym tyle, ale oddali mi hajsy .-.
Ach, event muzyczny. Jakoś się nie nastawiam. Chętniej oczekuję nowego odcinka... nie ma nawet zapowiedzi .-.
364
btw jeden kamyczek z fioletowego dziś stał się czerwony i liczę, że wkrótce wpadnie!
Ostatnio zmieniony przez Shairan (31-05-2021 o 11h03)
1. Obsydian
Nymfa weszłam na twój profil żeby zobaczyć stylkę i się przeraziłam jak nagle wyświetlił się chowaniec xD
i tu mam pytanko, czy widać mi chowka na profilu? Bo wyświetlanie mi nie działa ;/
@Shairan czy ja dobrze myślę że to Pani z sygną przez Kim? :V
Ostatnio zmieniony przez Mystification (31-05-2021 o 11h04)
2. Obsydian
@Shairan słyszałam
@Myst myślałam, że tylko ja mam ten problem
też mi się nie wyświetla. Nie widzę u ciebie chowańca. Kolejny bug?
Ostatnio zmieniony przez Nymfa (31-05-2021 o 11h05)