Absynt 1
Bellona
To prawda, również uważam, że w szkołach temat zdrowego odżywiania i utrzymania swojego ciała w dobrej kondycji (tej fizycznej i psychicznej) powinien mieć swój osobny przedmiot, niekoniecznie na ocenę. Świat zalała fala wyidealizowanych sylwetek z instagrama, a młodzi ludzie niekoniecznie selekcjonują to co prawdziwe i nie. Są wyjątkowo podatni na każdy przysłowiowy shit, który influencerzy wlewają im do głowy, w tym także diety 1000 kcal i inne super fit rozwiązania, tak naprawdę robiąc tym większą krzywdę. Wcześniej czy później odbija się to zdrowiu.
Powinniśmy być lepiej doedukowani w kwestii radzenia sobie z naszym ciałem i zaburzeniami odżywiania, mieć pewną bazę danych co robić gdy chcemy schudnąć, co gdy przytyć, jak stres wpływa na masę ciała i wiele wiele innych. Teraz to temat rozwojowy, co parę miesięcy pojawiają się nowe trendy i nowinki ze świata dietetyki. Może wiedza ta zostanie przefiltrowana i uszeregowana za jakieś 20 lat -,-
Tak się trochę rozpisałam, ale ten temat jest mi bardzo bliski, bo sama staram się już od 2 lat dbać o zdrowe ciało i zdrowego ducha, ale jak widzę coraz to nowsze bzdury w internecie, które ludzie łykają jak pelikany to łapię się z przerażenia za głowę.
Faren
Lody miętowe MMMMM <3
Natsu
Ja przez 2 lata sprzedawałam w lecie truskawki na straganie. Do teraz nie mogę patrzeć na te owoce, jadam sporadycznie bo wtedy tak mi się przejadły.
Ostatnio zmieniony przez Lea (14-06-2021 o 12h18)