1. Obsydian.
W ogóle okazało się, że nie mam jasnych niebieskich oczu i różowej fiolki (miałam czerwoną i czarną) i musiałam o zgrozo ruszyć AM.

Strony : 1 ... 934 935 936 937 938 ... 1326
1. Obsydian.
W ogóle okazało się, że nie mam jasnych niebieskich oczu i różowej fiolki (miałam czerwoną i czarną) i musiałam o zgrozo ruszyć AM.
1. Absynt
Vandea nie ma za co, ręcznie robiony przez eldaryańskie kocie sierotki za miskę ryżu... Znaczy co? xD
Nymfa bardzo wygodnie ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
Myrida niby za późno a punkt wpadł ¯\_(ツ)_/¯
1. Obsydian
A wracając do tematu pożegnań często robię angielski wyjście, tak jakoś samo wychodzi.
@Vandea odtwarzasz bardziej popularnych greckich bogów? A Zeusa i Hadesa też?
2.Obsydian
@Faren XD też mam tego małego niewolnika ehm znaczy towarzysza podróży, kosztuje tyle ile zje so...
Ja się raczej w ogóle nie żegnam, tylko witam.
Ostatnio zmieniony przez Nymfa (08-06-2021 o 19h12)
3. Obsydian.
@Faren, wstawię sobie na profil w wolnej chwili... Tylko w sumie nie wiem za co ten order.
@Myrida, Zeusa nie, ale Hadesa też kiedyś robiłam.
Ogólnie piszę z przyjaciółką RP z greckimi bogami i zaczynam od tych, którymi sama gram.
Ostatnio zmieniony przez Vandea (08-06-2021 o 19h17)
1. Absynt
Vandea napisał
@Faren, możesz mi dać nagrodę Inernet Explorera.
Ostatnio zmieniony przez Faren (08-06-2021 o 19h16)
1. Obsydian
Ja jeszcze nie adoptowała małego purrekos, ale w sumie mam zamiar. W przyszłości. Na razie cieszę się Flubatem (∩_∩)
2. Obsydian.
@Faren, no tak... Internet Explorer
3. Obsydian
Wowowowo @Vandea widzisz? Teraz masz dwa ordery. Jednym możesz się podzielić *wink* *wink* tylko tak, żeby @Myrida nie widziała, bo zaraz przyjedzie policja na forum.
Ostatnio zmieniony przez Nymfa (08-06-2021 o 19h20)
1. Absynt
A ja powiem wam tak, że aktualnie jestem w kropce xD Powinnam jeszcze złapać drzemkę i za żadne skarby nie chce mi się spać xD Przecież ja na tej nocce to na rzęsach będę chodzić xD
1. Obsydian.
*daje Nymfie jeden order zapakowany legitnie w woreczek po jajkach*
2. Obsydian
*przyjmuje prezent*
To jajka można kupić w woreczkach?
Myślałam, że tylko w matlesach czy innym ustrojstwie (zależy w jakim regionie mieszkacie)
@Faren mam to samo :>
O to mam taki guiz. Jak na to mówicie?
uwaga duży obraz
Ostatnio zmieniony przez Nymfa (08-06-2021 o 19h28)
1. Absynt
Co to za nielegalny handel orderami? xD
Nymfa ja w tym quizie widzę podstęp xD To tak jak z tym czy się idzie na dwór czy pole? xD
2 Absynt
To jest jeszcze większy test niż pole/dwór, bo dosłownie wszędzie mówi się na temperówkę (nazwa słownikowa) inaczej ' pp
1.Obsydian
@Faren jaki tam podstęp, ale screena zrobię (☞ ᐛ )☞
A tak na serio to niech każdy mówi jak chce. Czy na dwór czy na pole raczej się dojdzie do porozumienia.
@falafel ta? Myślałam, że tylko 3 synonimy są.
Ostatnio zmieniony przez Nymfa (08-06-2021 o 19h41)
1. Absynt
Nymfa ja się niczego nie wstydzę i z dumą mówię, że wychodzę na dwór! O! I tak samo jak Jelon całe życie mówiłam na to temperówka, wiem że są jakieś inne nazwy ale nigdy ich nie pamiętam xD
1. Obsydian.
To ja wam zaserwuję inną nazwę, którą posługiwały się panie od przedszkola. UWAGA! "Zastrugiwaczka". Ta da
Przez chwilę się pomyliłam XD
Ostatnio zmieniony przez Myrida (08-06-2021 o 19h41)
2. Obsydian
Ja zawsze mówiłam strugaczka. Bo strugam ołówek ręcznie. A te elektryczne to dla mnie temperówki bo automatycznie się je temperuje.
@Myrda no właśnie zastanawiałam się o co chodzi XD
Ostatnio zmieniony przez Nymfa (08-06-2021 o 19h42)
3. Obsydian.
@Nymfa, w takich papierowych woreczkach kiedyś były sprzedawane na sztuki. Musiałam googlować te matlensy czy co to, a to po prostu wytłaczanka.
A na temperówkę jeszcze się u nas mówi ostrzałka/ostrzynka.
Ostatnio zmieniony przez Vandea (08-06-2021 o 19h44)
1. Cień
Dzień dobry po raz kolejny, wracam wyczerpana mentalnie po dwóch kolokwiach (prawdopodobnie zdanych), więc naturalnie że chętnie na bitwach posiedzę xd
A co do regionalizmów (czy jak to się tam na to mówi), to jestem team strugaczka (chociaż temperówka też mi nieobca), na dwór i foliówka/zrywka xd
Wiem że jeszcze na strugaczkę/temperówkę mówią "ostrzynka" czy coś w tym stylu, ale nie mam pojęcia w której części Polski
Ostatnio zmieniony przez Idriana (08-06-2021 o 19h43)
that's
Ostatnio zmieniony przez Deergod (08-06-2021 o 19h46)
1.Obsydian
Hejo @Idriana
Vandea no widzisz, a gdybym ja chciała kupić matles jajek i poprosiłabym o wytłaczankę to by się na mnie ludzie krzywo spojrzeli XD
1. Absynt
Jakich ciekawostek ja sie tutaj dowiaduje. Ale "Zastrugiwaczka" brzmi dla mnie jakby pijany wujek nie umiał się wysłowić xD
Idriana siadaj opowiadaj jak było?
Ostatnio zmieniony przez Faren (08-06-2021 o 19h48)
Absynt 2
jedna z moich koleżanek mówi strużynka, bo uważa, że to jest coote i koniec.
Ostatnio zmieniony przez falafel (08-06-2021 o 19h48)