1. Absynt
ja wolę się nie stresować na zapas, co prawda kończę dopiero 3 rok i kolejny semester mnie czeka to dzisiaj nie mam ochoty się tym stresować
a co do egzaminów to jeśli masz online to jestem pewna, że jakoś CI pójdzie i zdasz!

Strony : 1 ... 889 890 891 892 893 ... 1326
2. Absynt
Ten gorszy akurat mam ustnie, na kamerkach (:
Gramatyka niby zdalna, ale to sama praktyka, notatki z wykładów więc na niewiele mi się zdadzą, jeśli nie będę potrafiła zastosować teorii w praktyce :>
Mam tylko nadzieję, że od kolejnego roku jakoś lepiej mi to zleci, bo ten to było jakieś nieporozumienie XD
3. absynt
@Mooky o to widzę że też inżyniera robisz aktualnie, patrząc po ilości semestrów. Mi też został jeden
aaa powinnam się wziąć za te prace w końcu
jak myślę że mama by chciała abym jeszcze magistra robiła to mam ochotę skoczyć z okna, za długo juz sie ucze, ile można studiować xd
@Natsuki pierwszy rok zawsze jest najgorszy bo prowadzący robią odsiew
678
Ostatnio zmieniony przez FujiMen (01-06-2021 o 11h22)
1. Absynt
@up tak, też to zauważyłam. Dwie osoby poleciały po pierwszym semestrze. Podobno później jest nieco lżej. Przynajmniej mam taką nadzieję :>
Jeśli nie, to nie wiem, czy będę kontynuować na magisterce. Za dużo nerwów i wymagań jak stąd do kosmosu (bo to oczywiste przecież, że na I roku wiem już absolutnie wszystko, tak tak. )
1. Obsydian
Pozdrawiam z UW gdzie odsiew robią na 3 roku XD
1. absynt
@mooky same, no ale jak tu pisać cokolwiek jak jeszcze nie mam sprzętu aby swoją prace zrobić XD
zdalne są fajne bo mogę olać przedmioty które są bezsensowne i nie muszę udawać że słucham jednego prowadzącego tylko sobie zdejmuje słuchawki i ide robić obiad XD
ziomek tak meandruje i lawiruje między tematami a mógłby wszystko krótko zwięźle i na temat przedstawić, jeszcze lubi przeciągac czas, tak mnie ten ziomek denerwuje że go dosłownie nie mogę słuchać XD nie wytrzymałabym z nim stacjonarnie
pozdrawiam z małej uczelni XD elektronika zrobiła taki odsiew że z ponad 20 osób zostało nas 8
przynajmniej łatwo o najwyższe stypendium hehe
Ostatnio zmieniony przez FujiMen (01-06-2021 o 11h35)
1. Obsydian
drugi rok studiów a tu nagle hyc 70% roku uwalone na statystyce bo prowadzący mają swoją wizję na pisanie godzinnego egzaminu w pół h XD
1. Absynt
@Fuji o kurcze, to faktycznie masa osób
@up o kurcze, no takiej akcji to ja nie miałam. Ale my mamy za to babeczkę, która chce od nas czegoś, czego nie potrafi zdefiniować i nikt nie wie, o co właściwe jej chodzi, ona niby wie, ale jak mówi to sama się gubi i wychodzi na to, że za głupi jesteśmy, by ją zrozumieć XD
Ja nawet nie myślałam nad stypendium, chociaż średnią w tamtym semestrze miałam ponad 4,5
Ale to oprócz średniej chyba trzeba też brać udział w jakichś dodatkowych rzeczach, aż tak bardzo mi chyba nie zależy XD
Ostatnio zmieniony przez Natsuki (01-06-2021 o 11h42)
Ostatnio zmieniony przez Mooky (01-06-2021 o 11h44)
3. absynt
Dlatego średnio szanuję te 'większe i bardziej prestiżowe' uczelnie bo widac, jak robią wszystko aby kogoś tylko uwalić xd
@Mooky F.........
@Natsu jeśli jesteś na większej uczelni to tak, bo na nich walka o stypendium jest naprawdę zaciekła xd poza tym nie wiem czy na pierwszym roku bez jakichś olimpiad da sie mieć stypendium rektora, u mnie na uczelni dostaje się je za średnią z poprzedniego roku, więc na 2gim roku składałam o stypendium na podstawie średniej z 1go roku
679
Ostatnio zmieniony przez FujiMen (01-06-2021 o 11h46)
1. Absynt
Nie wiem, czy Opolski mogę zaliczyć od większych i bardziej prestiżowych, ale jest to uniwerek państwowy, więc chyba tak. Ale od środka będąc to tak bym go nie nazwała XD
Musiałabym poczytać dogłębniej, nie wiem. Może mi się należy a ja nawet nie zdaję sobie z tego sprawy. Darmowa kaska zawsze się przyda
1. Obsydian
zwiałam z mojego wydziału w podskokach bo miałam go dosyć ale teraz wracam bo w sumie to nie był aż taki tragiczny XD
Absynt 1
Mi tam na UJ jest bardzo dobrze, serdecznie polecam, a mój wydział i instytut to w ogóle, miód i wiśnie. Mamy psychologów dla studentów, mamy wsparcie dla LGBTQ+, mamy bardzo fajny Samorząd Studentów, organizacje studenckie, no po prostu awwww. Jasne, że są kierunki na których gnoją, ale *szok i niedowierzanie* ankiety pod koniec każdego semestru dotyczące wykładowców są brane pod uwagę. Zdziwiłem się jak po jednym semestrze wywalili nieprzyjemnego wykładowcę z mojego wydziału. On był tylko nieprzyjemny, nie był dla nas wredny czy był zły, ale i tak go wywalili.
No hej wam wszystkim w dzień dziecka i pierwszym dniu miesiąca dumy, miłego dnia uwu
Ostatnio zmieniony przez falafel (01-06-2021 o 12h19)
1. Cień
Widzę, że dyskusja o uczelniach, to dorzucę swoje trzy gorsze
U nas odsiew na wszystkich przedmiotach próbują robić, bo jak to tak, 80 osób na kierunku XD Tym sposobem mam dwa warunki i właśnie teraz kończę odrabianie jednego, w sumie trochę szkoda, bo z moją obecną średnią może wyszłoby stypendium
Ale na myśl o inżynierce to zimny pot mnie oblewa, bo czasami to się zastanawiam, co w ogóle na tych studiach robię xd Jedyne z czego się cieszę, to że się na Automatykę i Robotykę nie dostałam, tam to już dawno chyba bym się załamała xd
Ostatnio zmieniony przez Idriana (01-06-2021 o 12h23)
1. absynt
@Idriana powinnaś się cieszyć, znajoma się dostała niestety i tak żałuje XD nienawidzi tego kierunku teraz i ogólnie żartem jest to że, jak mówi, nie zobaczyła w ogóle robota na tym kierunku
@falafel słyszałam o przypadkach, gdzie prowadzący na jakichś uczelniach wyciągali potem brudy z tych ankiet i się bodajże mścili na studentach za tę ocenę
Absynt 2
@FujiMen - ano, na poprzedniej uczelni mnie tak uwalili. Nie musieli, bo i tak nie chciałem kontynuować ; pp
1. Obsydian
U mnie ankiety nie działają. Ostro rozliczaliśmy wykładowców, którzy wykorzystywali swoją pozycję. I dalej siedzą i męczą innych studentów.
1. Cień
A propos śmiesznych ankiet, to mieliśmy wybrać blok obieralny przedmiotów na przyszły semestr w "niezobowiązującej" ankiecie... okazało się, że wybór jest ostateczny, a jak ktoś nie zaznaczył bo nie był pewny, to dostaje telefon od pań z dziekanatu xd
@FujiMen Fakt że nie jestem na AiRze to jedyna rzecz, która mnie pociesza w tych studiach xD Chociaż za moim kierunkiem też nie przepadam, nie do końca moje klimaty xd
Ostatnio zmieniony przez Idriana (01-06-2021 o 12h42)
2cień
Wszystkim Radosnego i Pełnego przyjemności Dnia Dziecka
Temat studiów juz od dawna jest mi odległy, ale wszystkim meczącym się w aktualnych czasach życzę powodzenia. I pamiętajcie, żeby sie nie dać. Fakt, że nadal chodzicie do"szkoły" nie umniejsza faktu, że jesteście pełnoletni i samowystarczalni(w sensie dbania o swoje dobro, nie koniecznie finansowo). Nie dajcie sobie wejść na głowe serio. Osobiście miałam kiedyś okazje pokłócić sie (choc moim zdaniem to była debata) z ćwiczeniowcem z psychologii. Kazdy ma prawo do wyrażenia własnego zdania i warto tez znac swoje prawa, bo ludzie u władzy lubią naginac zasady dla własnych potrzeb xD
Zdającym egzaminy podpowiem, że sen ma zdrowotne działanie odstresowujące i na pamięc. człowiek zmęczony szybciej sie stresuje i zapomina.
A wszystkim innym polecam też fotosynteze o ile macie słońce, niestety czerwiec się zaczął dośc chłodno...ale moze niebawem sie to zmieni
3. Cień
Ja tylko na chwilkę wpadam, bo zaraz wracam do pakowania rzeczy w pudła. xD
Jak tam dzień wam mija?
Ostatnio zmieniony przez Seitylli (01-06-2021 o 14h01)
1. Obsydian
o Seitylli mam cie xD poprawisz błąd w liczeniu? bo się machnęli w numerkach i cała kolejka leciała źle xd
2. Obsydian
Ach ten cień, chyba co liczenie jakieś nieścisłości wychodzą
1. absynt
@Serafiel to prawda, chociaż no czasem ciężko walczyć o swoje jeśli nie chce się mieć nieprzyjemności
mam nadzieję że uda mi się dziś wyrwać na rower, dawno nie jeździłam a chciałabym sie poruszać przed wyjazdem
1. Cień
To ile powinno być? xD
Bo już się pogubiłam.